Будівництво на території НРКУ на Кловській незаконне?

3 Жовтня 2008
14467
3 Жовтня 2008
17:10

Будівництво на території НРКУ на Кловській незаконне?

14467
Будівництво на території НРКУ на Кловській незаконне?
Будівництво на вулиці Первомайського в Києві поруч із Будинком Звукозапису (власність Державного комітету телебачення і радіомовлення) ведеться із численними порушеннями законодавства. Про це «Детектор медіа» повідомив юрист Дмитро Андреєв, який допомагає мешканцям прилеглих будинків протистояти будівельним роботам.
 
«Нарушена норма об охране культурного наследия, нормы земельного кодекса Украины, нарушены нормы застройки по этажности, по месту расположения», - заявив юрист. Крім того, за його словами, протокол громадських слухань було підроблено. «На самом деле существует два протокола - один настоящий, и второй, который никто не видел в глаза, и который передан в Киевсовет», - зазначив правозахисник.
 
Також він розповів, що внаслідок будівництва вже просів на 20 сантиметрів будинок за адресою Печерський узвіз, 10. Дмитро Андреєв вважає, що існує велика ймовірність руйнації самого Будинку Звукозапису, а також пам'ятки архитектурного значення - башти №5 музею «Київська фортеця»: «Залегание грунтовых вод в этом районе - полтора-два метра. При этом геологическая экспертиза отсутствует».
 
У коментарі «Телекритиці» виконувач обов'язків голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський заявив, що це питання перебуває у компетенції Національної радіокомпанії України, у віданні якої перебуває й Будинок Звукозапису. «Звертайтеся до президента НРКУ. Ті обґрунтування, які нам дали свого часу, були достатніми, що б не заперечувати щодо цієї ситуації. Всі документи в Національній радіокомпанії. Я навіть їх не пам'ятаю, тому що це питання минулих років», - сказав пан Мураховський.
 
У свою чергу президент НРКУ Віктор Набруско сказав кореспонденту «Детектор медіа», що жодних проблем із законодавством під час будівництва по вул. Первомайського немає. Усі документи, які мають це підтвердити, в НРКУ обіцяли надати наступного тижня.
 
Водночас у листі Віктора Набруска до мешканців будинку по вул. Панаса Мирного 27, який є у вільному доступі, зазначається, що сучасні будівельні технології не спричинятимуть вібрацію ґрунтів, тож, як пише пан Набруско, Будинку Звукозапису нічого не загрожує. Також, на його переконання, зовнішні шуми не перешкоджатимуть самому процесу звукозапису. Крім того, за рахунок забудовника планують реконструювати дах будинку звукозапису, НРКУ будуть відшкодовані офісні площі знесеного двоповерхового виробничого корпусу, а близько 50-ти сімей співробітників НРКУ, які перебувають на квартирному обліку, отримають житло.
 
Разом з тим, як повідомив Дмитро Андреєв, мешканці прилеглих до місця будівництва будинків звернулися до секретаріату президента України із листом з проханням втрутитися у ситуацію і зберегти їхні оселі від руйнації.
 
Нагадаємо, що 2 жовтня під час акції протесту проти будівництва поруч із Будинком Звукозапису від рук охоронців будмайданчику постраждали троє журналістів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14467
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vit
5682 дн. тому
Очевидно, что 3-4 года, пока будет идти строительство, в ДЗЗ невозможно будет работать! Ведь дом звукозаписи построили специально в тихом месте, а строительство даже по самым современным технологиям не может быть тихим!
Руслан
5684 дн. тому
Там нельзя строить-Клов уже рушится, а воздвигнуть такую дуру-вообще все окружающие дома будут сыпаться, да и места там практически нет.И требовать не с кого будет.Примеров хватает-Гордиенко, Марьяненко, Жилянская.И потом -какие пятьдесят семей? Люди добрые, да кто же в это поверит?Все присвоят, отберут, перепроектируют-и никто ничего не получит!Набруско-дерьмо, спекулирет на гипотетической возможности людей получить квартиры, вот и все.Тут люди реально оплатившие жилье без ничего остаются-Галичина-буд, Элита и т.д., мало ли случаев.Да и вообще, он что, ответственность несет за свои обещания? Нет, это так, дерьмо очередное, которое решило крутануться и затариться, да жлобским мозгом не сообразило, какой резонанс будет.Ясно, что за ним фигуры посерьезней стоят.Сейчас любой черт-директор госконторы смотрит, а нельзя ли втюхать на своей территории нечто небоскребоподобное-а после нас хоть потоп!Только жесткие ответные действия смогут остановить весь этот строительный беспредел, вплоть до самых радикальных!Может тогда власть зачухается, а нет- ей же хуже.
Знаю
5685 дн. тому
Запитайте звукорежисерів, які працюють в ДЗЗ - і вони вам розкажуть, що найскладніші записи взагалі робляться вночі, бо навіть рух транспорту по бул. Лесі може заважати якісному відтворенню та збереженню звуку. А будівництво за стіною, а потім постійний рух машин та життєдіяльність будинку - це просто хрест на подальшій долі Будинку звукозапису. Пан Набруско, як фаховий радійник не може цього не знати, і чинить просто як негідник. Це окрім абсолютно обгрунтованих юридичних аргументів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду