Фільм «Іній» отримав міжнародну премію «Права людини в кіно» у Стамбулі

Фільм «Іній» отримав міжнародну премію «Права людини в кіно» у Стамбулі

18 Квітня 2018
1954
18 Квітня 2018
13:10

Фільм «Іній» отримав міжнародну премію «Права людини в кіно» у Стамбулі

1954
Створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) художній фільм литовського режисера Шарунаса Бартаса «Іній» отримав на Стамбульському міжнародному кінофестивалі премію Human Rights in Cinema Award («Права людини в кіно»), засновану Радою Європи
Фільм «Іній» отримав міжнародну премію «Права людини в кіно» у Стамбулі
Фільм «Іній» отримав міжнародну премію «Права людини в кіно» у Стамбулі

Про це повідомляє Держкіно.

Творці отримали бронзову статуетку «Спіраль сходження»  і грошову винагодроду від «Єврімажу» розміром €5 тис.

Зазначено, що разом з «Інеєм» за цю нагороду боролися ще 10 стрічок з усього світу.

«Вибрати найкращий фільм у цій програмі було надзвичайно важко, але ми впевнені що зробили правильний вибір, бо стрічка-переможець надзвичайним чином передає дивовижний людський дух в умовах війни», – сказала під час вручення премії голова журі фестивалю Шірін Нешат.

Нагороду отримала присутня на церемонії закриття фестивалю співпродюсерка картини  Олена Єршова.

«Для мене як продюсера з українського боку ця нагорода є надзвичайно важливою, адже ми знімали цю стрічку в Україні, на прифронтовій території, зі справжніми солдатами,  журналістами та людьми, які досі живуть там, в умовах війни», – сказала вона.

«Вперше за одинадцять років існування цієї кінопремії її лауреатом став український фільм. Це потужна європейська копродукційна стрічка, що не лише знята в Україні, але й має суто український контекст… Ця нагорода важлива для нас ще й з огляду на активний етап перемовин щодо вступу України до «Єврімажу», – привітав творців картини голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Стамбульський міжнародний кінофестиваль – це турецький фестиваль, що має на меті заохочувати розвиток та просування якісних фільмів у Туреччині. Цьогорічний, 37-ий, кінофестиваль тривав з 6 по 17 квітня.

Щорічно цією премією відзначаються ті фільми, які найкраще віддзеркалюють цінності, за які виступає Рада Європи: права людини, свободу особи, політичну свободу і верховенство закону.

Нагадаємо, драма про війну на Донбасі «Іній» литовського режисера Шарунаса Бартаса, світова прем’єра якої відбулася на Каннському фестивалі у травні 2017 року, на початку березня 2018 роу вийшла у прокат в Україні. 

У грудні минулого року в «Жовтні» відбувся обмежений прокат стрічки. Кіномани могли подивитися «Іній» і на Одеському міжнародному кінофестивалі в липні минулого року. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1954
Читайте також
27.02.2018 14:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду