НАЗК викликає голову Держкіно через заохочувальні виплати чиновниці-двоюрідній сестрі

НАЗК викликає голову Держкіно через заохочувальні виплати чиновниці-двоюрідній сестрі

19 Січня 2018
1373
19 Січня 2018
17:17

НАЗК викликає голову Держкіно через заохочувальні виплати чиновниці-двоюрідній сестрі

1373
25 січня голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка запросили до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень.
НАЗК викликає голову Держкіно через заохочувальні виплати чиновниці-двоюрідній сестрі
НАЗК викликає голову Держкіно через заохочувальні виплати чиновниці-двоюрідній сестрі

Про це повідомляє прес-служба НАЗК. 

«Для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і яка має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколу, до Національного агентства з питань запобігання корупції запрошено Пилипа Іллєнка, голову Державного агентства України з питань кіно», - йдеться у повідомленні НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», «голова  Держагентства України  з питань кіно у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Конфлікт  виник, як стверджує НАЗК,  під час прийняття рішень розпорядчого характеру стосовно застосування заохочувальних виплат щодо працівників Державного агентства  України  з питань кіно,  які  у  тому  числі безпосередньо стосувались особи, з якою Пилип Іллєнко перебуває у сімейних відносинах. За інформацією НАЗУ, начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно є двоюрідною сестрою Іллєнка.

«В цьому випадку є факт порушення вимог Закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - повідомляє НАЗК.

Голову Держкіно запрошено прибути до НАЗК 25 січня об 11:00.

У агентстві нагадують, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року 21 жовтня у випуску ТСН на каналі «1+1» з'явився черговий сюжет зі звинуваченнями на адресу керівництва Держкіно. У сюжеті, зокрема, йдеться про те, що прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо нібито розтрати держкоштів під час зйомок українського кіно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1373
Читайте також
26.01.2018 17:27
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
1 586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду