Оприлюднено вирок Крисіну у справі про причетність до вбивства журналіста Веремія

Оприлюднено вирок Крисіну у справі про причетність до вбивства журналіста Веремія

29 Грудня 2017
1484
29 Грудня 2017
11:38

Оприлюднено вирок Крисіну у справі про причетність до вбивства журналіста Веремія

1484
У Єдиному реєстрі судових рішень оприлюднено у відкритому доступі вирок Шевченківського районного суду міста Києва Юрію Крисіну у справі про причетність до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.
Оприлюднено вирок Крисіну у справі про причетність до вбивства журналіста Веремія
Оприлюднено вирок Крисіну у справі про причетність до вбивства журналіста Веремія

Текст вироку в справі №761/23886/14-к був розміщений у реєстрі 26 грудня, повідомляють «Українські новини». Але раніше текст судового рішення був закритим для загального доступу. Після звернення Шевченківського районного суду вирок став відкритим для загального доступу.

Відповідно до тексту вироку, Юрій Крисін за грошову винагороду від невстановленої особи 17 лютого 2014 року погодився організувати «тітушок» для переслідування євромайданівців. 18 лютого 2014 року він з хуліганських мотивів побив дерев'яною биткою В’ячеслава Веремія. Суд вирішив, що про наявність вогнепальної зброї в інших «тітушок» підсудний не знав. Також у вироку зазначено, що Юрій Крисін заплатив «тітушкам» по 1 тис. гривень, а сам одержав 20 тис. доларів. Крім того, з його свідчень випливає, що він просив не зачіпати В’ячеслава Веремія, коли сам бив журналіста по обличчю й спині.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Юрій Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Вирок викликав критичну реакцію української та міжнародної медійної спільноти і громадських активістів, які вважають його недостатнім покаранням для фактичного співучасника вбивства журналіста.

28 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва у справі Юрія Крисіна.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду