Генпрокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок Юрію Крисіну, засудженому у справі про вбивство В’ячеслава Веремія

Генпрокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок Юрію Крисіну, засудженому у справі про вбивство В’ячеслава Веремія

28 Грудня 2017
1301
28 Грудня 2017
17:12

Генпрокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок Юрію Крисіну, засудженому у справі про вбивство В’ячеслава Веремія

1301
Сьогодні, 28 грудня, Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва, який 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна і призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.
Генпрокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок Юрію Крисіну, засудженому у справі про вбивство В’ячеслава Веремія
Генпрокуратура внесла апеляційну скаргу на вирок Юрію Крисіну, засудженому у справі про вбивство В’ячеслава Веремія

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Генеральна прокуратура України нагадує, що «вироком Шевченківського районного суду міста Києва від 22.12.2017 Ю. Крисіна визнано винним у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, що мало місце під час Революції Гідності в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року відносно журналіста газети "Вести" В. Веремія».

Як йдеться у повідомленні ГПУ,  «призначене вказаній особі покарання за ч. 4 ст. 296 КК України у вигляді 4 років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, на підставі якої останнього звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, не відповідає загальним засадам призначення покарання, принципам законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання та не є достатнім та необхідним для виправлення особи та попередження нових злочинів».

Генпрокуратура вбачає підставами для апеляції щодо вироку неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність, невідповідність висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального провадження та невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Раніше суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник заявив, що вважає справедливим свій вирок щодо умовного покарання Юрію Крисіну, який був причетний до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагає Президента України, генерального прокурора, міністра внутрішніх справа відреагувати на рішення суду про умовний термін ув’язнення для Юрія Крисіна, який засуджений у справі про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія у під час Євромайдану 2014 році.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив серйозну стурбованість умовним вироком у справі одному з обвинувачених Юрію Крисіну.

Низка авторитетних українських громадських організацій оприлюднила заяву щодо вироку Юрію Крисіну, причетному до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду