У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»

У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»

9 Листопада 2017
1898
9 Листопада 2017
11:41

У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»

1898
10-11 листопада у Гельсінкі пройдуть Дні українського кіно, на яких покажуть «Школу №3» та «Сторожову заставу»
У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»
У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на координатора проекту Наталю Терамае (Дмитренко).

«Вдруге проводимо у Гельсінкі Дні українського кіно - 10-11 листопада. Покажемо дві прем'єри, два чудових фільма», – сказала вона.

Зокрема повідомляється, що в перший день пройде «Сторожова застава» (17:30), яку презентуватиме Олег Волощенко, що зіграв у картині богатиря Іллю. Наступного дня, 11 листопада, о 17:30 покажуть документальний фільм «Школа №3».

За словами пані Дмитренко, «кожен фільм, що ми представляємо, має певну місію».

«Як нам здається, культурно-освітні проекти для української молоді за кордоном мають стати пріоритетом для держави, якщо ми дійсно бажаємо бачити їх колись знову вдома», – сказала координатор проекту.

Показ відбудеться у залі Kino K-13 за адресою: Helsinki, Kanavakatu 12 у кінозалі на 150 місць від Фінської кінофундації.

Організатори та партнери заходу: Посольство України у Фінляндії, Товариство українців у Фінляндії, Відкрита група Суомі-Україна-Сильта, Державне агентство України з питань кіно. 

Нагадаємо,  фільм «Сторожова Застава» за мотивами книги Володимира Рутківського знятий компанією Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Співпродюсер фільму — Новий канал. Прокатом в Україні займається компанія Ukrainian Film Distribution. 

«Сторожову Заставу» ще покажуть в Казахстані, Молдові, Індії, Південній Кореї та в інших країнах.

Світова прем’єра фільму «Школа №3» відбулася в рамках 67-го Берлінського кінофестивалю: «Школа №3» була нагороджена Ґран-прі секції Generation 14plus, присвяченої фільмам про дітей та для дітей. Разом із премією автори фільму отримали 7 500 євро. Бажаючи підтримати розвиток Миколаївки, автори «Школи №3» – Tabor Production у співпраці з Театром Переселенця та Платформою сучасного мистецтва Playground.DOС оголосили конкурс на отримання ґранту в розмірі 20 000 грн для соціально-культурних проектів. Взяти участь у конкурсі можуть усі бажаючі: для цього потрібно мати ідею та заповнити заявку.

В Україні фільм вперше побачили гості Одеського кінофестивалю. Київська прем'єра стрічки відбулася восени в рамках фестивалю «Нове німецьке кіно».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1898
Читайте також
09.11.2017 10:44
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду