В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно 2017»

В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно 2017»

19 Вересня 2017
2782
19 Вересня 2017
11:27

В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно 2017»

2782
12 жовтня в Україні стартує щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно». До програми кіноогляду, який проводить Goethe Institut в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік», увійшли шість фільмів.
В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно 2017»
В Україні відбудеться фестиваль «Нове німецьке кіно 2017»

Про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік».

Фестиваль відкриває драма Фатіха Акіна «На межі». За роль жінки, яка через теракт втрачає своїх сина і чоловіка, виконавиця головної ролі Діане Крюгер була названа найкращою актрисою 70-го Каннського кінофестивалю. Крюгер присвятила свою премію усім жертвам терористичних атак. Картину було обрано від Німеччини для участі у конкурсі на здобуття премії «Оскар» за найкращий неангломовний фільм – «На межі» називають одним із фаворитів премії.

На фестивалі «Нове німецьке кіно 2017» представлено три картини з програми Берлінського кінофестивалю. «Школа №3» – це історія дорослішання 13 учнів школи №3 міста Миколаївка Донецької області, які пережили війну. Фільм Георга Жено і Лізи Сміт, знятий у копродукції України та Німеччини, отримав Ґран-прі паралельної конкурсної програми Берлінале Generation 14+.

«24 тижні» – історія трагічного вибору вагітної жінки, яка дізналася про патологію в розвитку своєї майбутньої дитини. У Берліні драма Анни Зазори Берашед удостоїлася премії Гільдії німецького арт-хаусу.

Документальна стрічка «Бойс» Андреса Ваєля, що претендувала на «Золотого ведмедя», розповість про Йозефа Бойса – німецького художника, одного з головних теоретиків постмодернізму.

«Я і Камінські» – нова робота Вольфганга Беккера, автора трагікомедії «Гуд бай, Ленін!». Картина розповідає про арт-журналіста, який працює над біографією видатного художника Мануеля Камінські, що прославився своєю сліпотою. Несподівано герой виявляє непрямі підтвердження того, що незрячість художника може бути удаваною. Як і у випадку з «Гуд бай, Ленін!», головну роль у фільмі Беккера виконав Даніель Брюль.

Ретро-комедія «Одного разу в Німеччині» перенесе глядачів у післявоєнний Франкфурт і розповість історію Давида Берману і його друзів, які, переживши переслідування нацистів, мріють виїхати в Америку. У головній ролі – Моріц Бляйбтрой, зірка фільмів «Достукатися до небес» і «Біжи, Лола, біжи».

Нагадаємо, «Нове німецьке кіно» – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни: в 2017 році він пройде в 23-й раз. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду