У Криму тимчасово заблокувано «ВКонтакте» та «Одноклассники» (ОНОВЛЕНО)

У Криму тимчасово заблокувано «ВКонтакте» та «Одноклассники» (ОНОВЛЕНО)

31 Травня 2017
4114
31 Травня 2017
13:52

У Криму тимчасово заблокувано «ВКонтакте» та «Одноклассники» (ОНОВЛЕНО)

4114
31 травня у Севастополі заблокувано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також до сервісів «Яндекс» і Mail.Ru.
У Криму тимчасово заблокувано «ВКонтакте» та «Одноклассники» (ОНОВЛЕНО)
У Криму тимчасово заблокувано «ВКонтакте» та «Одноклассники» (ОНОВЛЕНО)

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії».

За повідомленям кримчан, доступ до соціальних мереж заблокували вранці 31 травня. Але за допомогою анонімайзерів в «Одноклассники» і «ВКонтакте» можна зайти без проблем. У той же час, як повідомляє видання, у деяких севастопольців пошукова система «Яндекс» і сервіс Mail.Ru працюють в звичайному режимі.

Дочірнє підприємство компанії «Воля» - ТОВ «Телесвіт» сервіси заблокувало тимчасово. Про це «Економічній правді» повідомили у техпідтримці «Волі». Там відзначили, що послуги в даний момент заблоковані, але найближчим часом будуть працювати.

На питання про те, чи працює провайдер «Воля» на території окупованого Криму, в техпідтримці відповіли: «Ні. Це представник компанії "Воля" – "ТОВ Телесвіт».

«Доступ дійсно був обмежений, але зараз ведуться роботи з розблокування даних сервісів», – повідомили в компанії «Воля».

У прес-службі «Волі» «Детектору медіа» повідомили, що компанія не веде бізнес у Криму.

«У 2014 році всі телекомунікаційні активи були продані російській компанії – ТОВ "Телекомунікаційні системи" (ТОВ "ТС"). Спочатку ТОВ "ТС" використовувала товарний знак "ВОЛЯ", але в подальшому, як нам стало відомо, самостійно зареєстрували в Роспантенті свій товарний знак під яким надає послуги зараз», – йдеться у повідомленні компанії.

Зазначимо, що після того, як українські провайдери почали блокувати доступ до російських онлайн-сервісів, в тому числі соцмережі «ВКонтакте», українська аудиторія Facebook за день зросла приблизно на 35%. 

За останні два тижні аудиторія українських користувачів Facebook зросла на 1,5 млн і станом на 30 травня становить 8,3 млн.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4114
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду