Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»

Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»

29 Жовтня 2016
943
29 Жовтня 2016
14:24

Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»

943
Росія запропонувала Китаю співпрацювати в сфері забезпечення інтернет-безпеки. Про заявив на російсько-китайському форумі інтернет-ЗМІ заступник голови Мінкомзв'язку РФ Олексій Волін.
Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»
Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»

Про це повідомляє російське видання Slon.ru.

«Тут дуже багато можна зробити разом. Необхідність забезпечити стабільність роботи і невразливість від зовнішнього впливу національного сегмента в мережі інтернет. Тут ми готові будемо презентувати нашим китайським партнерам цілий набір пропозицій», - сказав Олексій Волін.

За словами заступника міністра, у Росії є «хороші рішення з виявлення вірусів і боротьби з ними, а також розробки в області пошуку вразливостей в інформаційно-комунікаційних системах».

Також Олексій Волін зауважив, що Росії і Китаю дуже важливо співпрацювати з боротьби з піратством: «Тут ми готові консультувати своїх китайських колег на предмет того, з ким на російському ринку варто мати справу».

Також заступник міністра, виступаючи на форумі, повідомив, що в Росії зростає число покупців платного легального контента в інтернеті.

«У нас тільки одних ігор щорічно купується на один мільярд доларів і ще на $200 млн в рік купується книг, музики і фільмів. Кількість людей, які набувають легальний контент в мережі, сьогодні близько 30% активних користувачів. За чотири роки їх кількість збільшилася в п'ять разів. Приблизно такими ж темпами зростає і споживчий ринок інтернет-контенту в Китаї», - заявив пан Волін.

У жовтні 2015 року Олексій Волін говорив, що ФСБ, ФСО і Міноборони РФ проводили навчання, пов'язані з відключенням інтернету в Росії. Завданням цих навчань було не відключення Росії від мережі, а забезпечення доступу до інтернету, незважаючи на зовнішній вплив.

Нагадаємо, Збройні сили Росії завершили розгортання військового інтернету - комунікаційної системи під офіційною назвою «Закритий сегмент передачі даних» (ЗСПД).

28 жовтня секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Олександр Турчинов і Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» підписали Меморандум про взаємодію з метою протидії російській пропаганді.

На фото - Олексій Волін

Фото: ТАСС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
943
Читайте також
28.10.2016 10:30
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду