Турчинов закликає приєднуватись до Меморандуму щодо протидії російській пропаганді

Турчинов закликає приєднуватись до Меморандуму щодо протидії російській пропаганді

28 Жовтня 2016
1624
28 Жовтня 2016
17:11

Турчинов закликає приєднуватись до Меморандуму щодо протидії російській пропаганді

1624
Сьогодні, 28 жовтня, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Олександр Турчинов і Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» підписали Меморандум про взаємодію з метою протидії російській пропаганді.
Турчинов закликає приєднуватись до Меморандуму щодо протидії російській пропаганді
Турчинов закликає приєднуватись до Меморандуму щодо протидії російській пропаганді

Про це повідомляє прес-служба РНБОУ.

За словами ОлександраТурчинова, гібридна війна, яку веде проти України Росія, включає в себе не тільки активні бойові дії на фронті, але й економічну, кібернетичну та інші руйнівні складові.

«Одним із небезпечних елементів гібридної війни є інформаційна війна», - сказав він, додавши, що Кремль відпрацював агресивну технологію гібридного наступу: «Спочатку приходять російські телеканали, а за ними - російські танки».

«Російська Федерація всіма доступними їй способами формує викривлену інформаційну картину світу, намагаючись таким чином дискредитувати Україну на міжнародній арені, дестабілізувати політичну, соціально-економічну ситуацію в країні, розхитати міжетнічні та міжконфесійні відносини», - сказав секретар РНБОУ.

Він наголосив, що цілі РФ лишаються незмінними: «Знищити демократичну, незалежну європейську Україну та встановити контроль над ключовим для неї геополітичним центром».

Водночас, на думку Олександра Турчинова, Революція Гідності й боротьба проти зовнішньої агресії з боку Російської Федерації ще раз засвідчили, що громадянське суспільство у нашій державі «може бути вагомим суб'єктом забезпечення національної безпеки».

«Підтримка демократичного вектору національного розвитку, сприяння в забезпеченні обороноздатності держави, допомога постраждалим внаслідок бойових дій на сході України, активна участь у боротьбі з ворожою пропагандою, проведення масштабних кампаній з інформування міжнародної спільноти про ситуацію в Україні - усе це становить основні напрями діяльності патріотично налаштованих громадських об'єднань, у тому числі тих, що входять до складу міжнародного інформаційного консорціуму «Бастіон», - зазначив він.

Секретар РНБО України наголосив, що сьогоднішній захід має на меті мобілізувати патріотичних, професійних та інтелектуальних представників громадянського суспільства для боротьби проти інформаційної агресії Росії, і «є важливим кроком на шляху консолідації зусиль державних інституцій та організацій громадського сектору у протидії російській пропаганді як в Україні, так і за її межами».

«На моє глибоке переконання, лише спільними зусиллями ми зможемо ефективно протидіяти ворогу, формувати та практично реалізовувати заходи з відбиття інформаційної агресії РФ», - зазначив Олександр Турчинов, додавши, що Меморандум відкритий для всіх, хто готовий вести інформаційну боротьбу з агресором.

«Ми запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи всіх, хто готовий захищати країну, вести боротьбу з російською пропагандою, хто готовий протистояти агресорові в інформаційній площині, об'єднати зусилля, щоб створити спільну інформаційну армію, яка дасть гідну відсіч ворогу», - зазначив він.

Від МГО «Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» Меморандум підписали керівник ГО «Центр військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук; заступник керівника ГО «Центр дослідження армії, конверсії та роззброєння» Володимир Копчак; керівник Бюро протидії гібридній війні Тарас Березовець; офіційний представник міжнародної волонтерської мережі Informnapalm Михайло Макарук.

Нагадаємо, Міжнародне громадське об'єднання Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» створене у червні поточного року. Діяльність консорціуму має на меті протидіяти пропаганді Росії, об'єднати зусилля для моніторингу інформаційного простору, виявляти і протидіяти поширенню російськими та проросійськими інформаційними ресурсами повідомлень, покликаних спотворити виклад тих чи інших подій.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1624
Читайте також
16.10.2016 13:00
Георгій Почепцов
для «Детектора медіа»
528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду