detector.media
29.10.2016 14:24
Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»
Росія пропонує Китаю разом захищати свої мережі інтернет від «зовнішніх впливів»
Росія запропонувала Китаю співпрацювати в сфері забезпечення інтернет-безпеки. Про заявив на російсько-китайському форумі інтернет-ЗМІ заступник голови Мінкомзв'язку РФ Олексій Волін.

Про це повідомляє російське видання Slon.ru.

«Тут дуже багато можна зробити разом. Необхідність забезпечити стабільність роботи і невразливість від зовнішнього впливу національного сегмента в мережі інтернет. Тут ми готові будемо презентувати нашим китайським партнерам цілий набір пропозицій», - сказав Олексій Волін.

За словами заступника міністра, у Росії є «хороші рішення з виявлення вірусів і боротьби з ними, а також розробки в області пошуку вразливостей в інформаційно-комунікаційних системах».

Також Олексій Волін зауважив, що Росії і Китаю дуже важливо співпрацювати з боротьби з піратством: «Тут ми готові консультувати своїх китайських колег на предмет того, з ким на російському ринку варто мати справу».

Також заступник міністра, виступаючи на форумі, повідомив, що в Росії зростає число покупців платного легального контента в інтернеті.

«У нас тільки одних ігор щорічно купується на один мільярд доларів і ще на $200 млн в рік купується книг, музики і фільмів. Кількість людей, які набувають легальний контент в мережі, сьогодні близько 30% активних користувачів. За чотири роки їх кількість збільшилася в п'ять разів. Приблизно такими ж темпами зростає і споживчий ринок інтернет-контенту в Китаї», - заявив пан Волін.

У жовтні 2015 року Олексій Волін говорив, що ФСБ, ФСО і Міноборони РФ проводили навчання, пов'язані з відключенням інтернету в Росії. Завданням цих навчань було не відключення Росії від мережі, а забезпечення доступу до інтернету, незважаючи на зовнішній вплив.

Нагадаємо, Збройні сили Росії завершили розгортання військового інтернету - комунікаційної системи під офіційною назвою «Закритий сегмент передачі даних» (ЗСПД).

28 жовтня секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Олександр Турчинов і Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» підписали Меморандум про взаємодію з метою протидії російській пропаганді.

На фото - Олексій Волін

Фото: ТАСС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY