Комітет свободи слова провів виїзне засідання в Лисичанську

Комітет свободи слова провів виїзне засідання в Лисичанську

6 Червня 2016
2731
6 Червня 2016
16:10

Комітет свободи слова провів виїзне засідання в Лисичанську

2731
6 червня в місті Лисичанську Луганської області відбулося виїзне розширене засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.
Комітет свободи слова провів виїзне засідання в Лисичанську
Комітет свободи слова провів виїзне засідання в Лисичанську

На засіданні Комітету були присутні голова Вікторія Сюмар, перший заступник голови Ольга Червакова, члени Комітету Юрій Павленко та Олександр Опанасенко, народні депутати Григорій Шверк, Владислав Севрюков,Олександр Бригинець і Сергій Дунаєв(обраний у виборчому окрузі № 107 Луганської області), а також заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення Володимир Іщук, заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко і заступник начальника управління комунікацій та преси Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник.

Учасники засідання розглянули питання про рівень покриття сигналу українських телерадіокомпаній на території Донецької та Луганської областей, стан захисту населення цих областей від російського інформаційного впливу, проблеми роботи засобів масової інформації в Донецькій і Луганській областях в умовах проведення антитерористичної операції та інформаційної війни, про рівень взаємодії в зоні АТО між журналістами, прес-центрами АТО, органами місцевого самоврядування, військово-цивільними адміністраціями та іншими органами виконавчої влади.

Щодо рівня покриття сигналом українських телерадіокомпаній на території Донецької та Луганської областей Вікторія Сюмар зазначила: «Українська держава показала свою імпотентність у цьому питанні – в той час, коли Росія виділяє 4 мільярди на пропаганду, в Україні є території, до яких не просто не доходить сигнал українських теле- та радіокомпаній, а й навпаки – транслюється велика кількість російських телеканалів».

Аби виправити ситуацію, дехто з присутніх пропонував привести на цю територію великих кабельних операторів, запропонувавши їм певні пільги. Також учасники засідання пропонували поставити місцевим мешканцям супутникові антени, налаштувавши їх лише на українські телеканали. Але цю пропозицію відкинули, адже «тарілки» можна переналаштувати на російські телеканали, що несе загрозу інформаційній безпеці України.

Голова Новоайдарської районної державної адміністрації Віктор Сергієнко розповів про свій досвід відновлення українського сигналу. Зокрема, в місті Щастя і ще кількох населених пунктах району, де було повністю зруйновано дротове радіо і немає жодного радіоканалу, він своїми силами облаштував трансляцію українських телеканалів через гучномовці на площах. За його словами, люди прокидаються і лягають спати під гімн України.

Чимало місцевих журналістів, присутніх на засіданні, скаржилися на те, що центральна влада приділяє мало уваги проблемам журналістів на цій території.

Крім самого виїзного засідання Комітету в Лисичанську народні депутати відвідали населені пункти так званої «сірої зони» – Попасну, Щастя, Станицю Луганську, Золоте. Побували на телерадіокомпанії «Ірта», Луганській філії Національної телекомпанії України, а також досліджували конфліктну ситуацію з лисичанською телерадіокомпанією «Акцент».

Фото - Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2731
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду