Порошенко – Гнапу: «Ніякого офшорного скандалу не було»

Порошенко – Гнапу: «Ніякого офшорного скандалу не було»

3 Червня 2016
1630
3 Червня 2016
15:52

Порошенко – Гнапу: «Ніякого офшорного скандалу не було»

1630
Президент України Петро Порошенко під час своєї прес-конференції сам надав слово журналісту-розслідувачу Дмитру Гнапу з проекту «Слідство.інфо».
Порошенко – Гнапу: «Ніякого офшорного скандалу не було»
Порошенко – Гнапу: «Ніякого офшорного скандалу не було»

Коли прес-секретар Президента Святослав Цеголко вибирав, якому ЗМІ дати можливість поставити запитання, Петро Порошенко запитав, чи є в залі Дмитро Гнап, і запропонував надати йому слово.

Дмитро Гнап, співавтор журналістських розслідувань про президентські офшори, запитав у Петра Порошенка про «офшорний скандал», а саме: чому компанія для продажу бізнесу Президента (чи створення «сліпого трасту») була створена під юрисдикцією Британських Віргінських островів (входять до переліку офшорних зон).

Дмитро Гнап (у центрі)

«Ніякого офшорного скандалу не було – було обєктивне професійне розслідування Дмитра і команди журналістів, які знайшли декілька фактів», – сказав Петро Порошенко.

Далі він спростував або заперечив кілька фактів, оприлюднених у розслідуваннях «Слідства.інфо». Петро Порошенко заперечив, що створена на Британських Віргінських островах компанія займалася виведенням грошей з України або була створена з такою метою. «Компанія не мала банківського рахунку, ніяких переказів не було і не могло бути. Компанія не використовувалася і не могла використовуватися для мінімізації й інших речей. Створювалася з однією метою – передача активів у сліпий траст, щоб відділити владу від бізнесу», - сказав він.

«Чому не були залучені інші юрисдикції (замість Британських Віргінських островів. – ред.) – не знаю. Бо це переговори юристів Ротшильда та інших юристів», - додав Президент.

Фото - Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду