Для відновлення українського мовлення у Трьохізібенці на Луганщині потрібен передавач

Для відновлення українського мовлення у Трьохізібенці на Луганщині потрібен передавач

24 Березня 2016
1032
24 Березня 2016
15:35

Для відновлення українського мовлення у Трьохізібенці на Луганщині потрібен передавач

1032
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України в зоні АТО проаналізувала стан українського мовлення в Трьохізібенці Новоайдарського району (Луганська область) і зробила висновок, що встановлення передавача дозволить відновити українське мовлення як у контрольованих українською владою селах району, так і в тимчасово окупованому сепаратистами Слов'яноcербську.
Для відновлення українського мовлення у Трьохізібенці на Луганщині потрібен передавач
Для відновлення українського мовлення у Трьохізібенці на Луганщині потрібен передавач

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики (МІП).

За результатами досліджень виявлено, що головним джерелом інформування в Трьохізібенці й околицях є супутникове ТБ. Частина села,  що находиться на верхів'ї схилу, бачить також ефірні українські телеканали.

«Це незначна частина користувачів ефірного мовлення. Тому ми, в рамках моніторингової місії, зафіксували цю проблему на місці та передали дані на розгляд Комісії при МІП. Адже встановлення тут передавальної техніки дасть можливість не лише донести сигнал до підконтрольних Україні сіл, а і розповсюдити сигнал на окуповані території, в тому числі на місто Слов'яноcербськ, яке знаходиться у візуальній близькості від Трьохізібенки», - сказав радник міністра з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

Голова військово-цивільної адміністрації Трьохізібенки, військовий журналіст підполковник Руслан Ткачук сказав, що поки передавач не встановлено, розробляються плани власного радіо.

«Розумію, що встановлювати передавач для кількох сіл зараз не по кишені нашій державі, тому я разом з волонтерами взяв курс на власне радіо. Ми вже розробили систему інформаційного сповіщення, що являє собою гучномовець в центрі села. На черзі - запуск радіо. Обладнання вже змонтовано, але для його запуску потрібен фахівець, який через безкінечні обстріли поки не може виконати свою роботу», - сказав він.

Як повідомляє МІП, Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення зараз проводить аналіз ситуації та шукає шляхи вирішення питання.

Село Трьохізібенка сьогодні є центром військово-цивільної адміністрації, куди входять кілька населених пунктів колишнього Слов'яносербського району, що в більшості перебувають під владою сепаратистів «ЛНР».

Нагадаємо, радник міністра інформаційної політики з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець під час зустрічі з в.о. голови Новоайдарської військовоцивільної адміністрації (Луганська область) Олегом Юрченком з’ясував, що в прифронтовій зоні доступ до українського ТБ і радіо ускладнений, в тому числі - через глушіння українського сигналу сепаратистами.

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду