Степан Гавриш: Очікуємо Указу Президента по «цифрі» найближчим часом

26 Грудня 2009
31595
26 Грудня 2009
14:09

Степан Гавриш: Очікуємо Указу Президента по «цифрі» найближчим часом

31595
ТК отримала відповідь на інформаційний запит від Ради національної безпеки та оборони
Степан Гавриш: Очікуємо Указу Президента по «цифрі» найближчим часом

Опублікувавши проект Рішення РНБО України «Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід впровадження цифрового телерадіомовлення», який редакція отримала по власних каналах, ТК офіційно звернулася до Ради національної безпеки і оборони з інформаційним запитом. Ми просили РНБОУ пояснити, який статус має опублікований документ, чим можна пояснити затримку у три місяці з підписанням цього рішення Президентом України і коли, урешті-решт, можна очікувати відповідного Указу Президенту.

 

Відповідь першого заступника Секретаря РНБО України Степана Гавриша публікуємо повністю.

 

 

Шеф-редакторові «Детектор медіа»

Лигачовій-Чернолуцькій Н.Л.

 

Шановна Наталіє Львівно!

 

В Апараті РНБО України розглянуто Ваш інформаційний запит щодо проекту Рішення РНБО України «Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід впровадження цифрового телерадіомовлення», а також публікацію на інтернет-сайті «Детектор медіа» тексту цього документа. За результатами повідомляю.

 

Передовсім хочу від імені Апарату РНБО України висловити щиру вдячність за ту увагу, яку приділяє Ваше видання проблемам розвитку інформаційної сфери, а також забезпеченню інформаційної безпеки України. З розумінням ставлюся і до Вашої стурбованості щодо введення в дію Рішення РНБО України зі згаданого питання.

 

Засідання РНБО України, на якому розглядалося питання «Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід впровадження цифрового телерадіомовлення» відбулося 11 вересня 2009 року і проводилося у відкритому режимі. Враховуючи суспільну значущість, а також надзвичайну чутливість обговорюваних проблем для стратегічного розвитку найпопулярнішого засобу масової інформації, яким є телебачення, а також для забезпечення інформаційної безпеки України в цілому, до його підготовки широко залучалися не лише органи державної влади, а й представники громадських та професійних організацій та об'єднань. Безпосередньо на засідання були запрошені та взяли участь у дискусії представники Індустріального телевізійного комітету, Незалежної асоціації мовників, Інституту медіа права - організацій, які найактивніше обстоюють інтереси громадянського суспільства щодо розвитку мас-медіа.

 

За особистим дорученням Президента України задля врахування пропозицій, висловлених членами РНБО України на засіданні, проект рішення доопрацьовувався Робочою групою, до якої увійшли народні депутати України, представники заінтересованих державних органів, установ та організацій - Апарату РНБО України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державної адміністрації зв'язку Міністерства транспорту та зв'язку України, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Національної комісії з питань регулювання зв'язку, Служби безпеки України, Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, а також громадських організацій, що брали участь у засіданні.

 

Опублікований «Детектор медіаю» текст документа є, по суті, робочим проектом рішення РНБО України, який був узгоджений всіма без винятку членами Робочої групи з окремим зауваженням від директора Інституту медіа права Т. Шевченка щодо створення суспільного мовлення.

 

Оскільки зазначений документ не відноситься до інформації з обмеженим доступом і не має відповідних грифів, а його опрацювання провадилося досить широким колом експертів, вважаю, що його публікація не тільки прислуговує свободі слова, а й є нормальним, вкрай важливим способом співпраці влади і громадськості у напрямі вироблення спільної позиції в такій чутливій сфері, як інформаційна безпека.

 

Відповідно до встановленого порядку підготовки рішень РНБО України, зазначений робочий проект було спрямовано до Секретаріату Президента України, в якому відбулося його доопрацювання разом з працівниками Апарату РНБО України. На сьогодні до тексту внесена низка юридичних і редакційних правок, які втім не змінили його змісту. Очікуємо видання відповідного Указу Президента України про введення в дію рішення РНБО України вже найближчим часом.

 

Як можна переконатися з проекту рішення, Рада національної безпеки України провела ґрунтовний всебічний аналіз ситуації, що склалася зі створенням системи суспільного телебачення і радіомовлення та впровадженням цифрового телерадіомовлення в Україні, визначила ключові проблемні точки і суперечності, а також вказала магістральний напрям подальших дій для успішного вирішення згаданих питань.

 

Користуючись нагодою, хочу ще раз висловити щиру повагу Інтернет-виданню «Детектор медіа», громадським і професійним організаціям та об'єднанням за активну громадянську позицію в обстоюванні національних інтересів в інформаційній сфері. Переконаний, що лише рухаючись шляхом плідної співпраці органів державної влади та інститутів громадянського суспільства ми разом зможемо успішно вирішити всі проблеми, що стоять на шляху впровадження в Україні цифрового телебачення та створення системи суспільного мовлення.

 

З повагою та побажаннями щасливого 2010 Нового року,

 

Степан Гавриш

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31595
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
5237 дн. тому
ЩО ЗА КОМЕДІЯ? ЧИ НЕ ТОЙ ЦЕ СУПЕРДОКУМЕНТ, ДЕ В КРАЇНІ ПРОПОНУЄТЬСЯ ЗБЕРЕГТИ ВОДНОЧАС ДЕРЖАВНЕ ТБ І СУСПІЛЬНЕ? ЗНОВУ ЯКАСЬ ДУРНЯ ПРО КОНЦЕПЦІЇ СТАНДАРТІВ! НУ ПОДУМАЙТЕ ТРОХИ ПРО ЩО ПИШЕТЕ!!! ЗРОБІТЬ НОРМАЛЬНУ ДОРОЖНЮ КАРТУ І НЕ ТАНЦЮЙТЕ ПІД ІНДУСТРІЮ. НЕ ПІДСТАВЛЯЙТЕ ПРЕЗИДЕНТА І НЕ ПУБЛІКУЙТЕ НЕЯКІСНІ ПРОЕКТИ УКАЗІВ...І НЕ ГРАЙТЕСЬ З ЦИФРОЮ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду