МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова

МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова

6 Серпня 2014
4943

МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова

4943
МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова
МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова

Радник міністра МВС Антон Геращенко переконаний, що крім заборони мовлення російських пропагандистських телеканалів в кабельних мережах, в Україні необхідно вводити регулювання у використанні телевізійних супутникових тюнерів. Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

Після обговорення з головою Нацради Юрієм Артеменком проблеми припинення трансляції заборонених судом і рішеннями Нацради російських телеканалів Антон Геращенко зробив висновок, що роботу супутникових каналів, які ведуть мовлення через «антени-тарілки», не впорядковано в Україні поки жодним нормативним актом.

 

«Ми з Юрієм Артеменко попередньо обговорили план з розробки нормативної бази по забороні в Україні продажу і установки телевізійних супутникових тюнерів, в яких не буде можливості блокування прийому заборонених російських телеканалів», - повідомив пан Геращенко.

 

Радник міністра МВС заявив про наміри разом із Нацрадою в стислі терміни розробити нормативну базу для блокування супутникового мовлення в громадських місцях, і, можливо, для обов'язкового блокування супутникових російських каналів в приватних будинках і квартирах. «Але для цього потрібно буде прийняти Закон України, за який, ми сподіваємося, проголосує вже нова Верховна Рада», - написав Антон Геращенко.

 

Він також звернувся з проханням до громадян України вимагати блокування у громадських місцях трансляції російських телеканалів. «Поки такої законної заборони немає і технічної можливості немає, я звертаюся до небайдужих громадян - патріотів України - вимагайте від персоналу готелів, будинків відпочинку, а особливо від державних установ, лікарень, санаторіїв, шкіл та інших закладів та організацій - блокувати в супутникових тюнерах мовлення заборонених російських телеканалів!», - закликав радник міністра МВС.

 

Як писала «Детектор медіа», Антон Геращенко повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами в кожному регіоні України рішення щодо заборони ретрансляції низки російських телеканалів.

 

Нагадаємо, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», а 17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational».

 

17 липня Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург - 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Також правоохоронні органи за зверненням Нацради вноситимуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ретрансляцію провайдерами російських каналів, які були заборонені рішеннями суду, і вживатимуть заходів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду