detector.media
06.08.2014 20:22
МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова
МВС ініціюватиме прийняття закону із регулювання супутникового мовлення в Україні – радник Авакова

Радник міністра МВС Антон Геращенко переконаний, що крім заборони мовлення російських пропагандистських телеканалів в кабельних мережах, в Україні необхідно вводити регулювання у використанні телевізійних супутникових тюнерів. Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

Після обговорення з головою Нацради Юрієм Артеменком проблеми припинення трансляції заборонених судом і рішеннями Нацради російських телеканалів Антон Геращенко зробив висновок, що роботу супутникових каналів, які ведуть мовлення через «антени-тарілки», не впорядковано в Україні поки жодним нормативним актом.

 

«Ми з Юрієм Артеменко попередньо обговорили план з розробки нормативної бази по забороні в Україні продажу і установки телевізійних супутникових тюнерів, в яких не буде можливості блокування прийому заборонених російських телеканалів», - повідомив пан Геращенко.

 

Радник міністра МВС заявив про наміри разом із Нацрадою в стислі терміни розробити нормативну базу для блокування супутникового мовлення в громадських місцях, і, можливо, для обов'язкового блокування супутникових російських каналів в приватних будинках і квартирах. «Але для цього потрібно буде прийняти Закон України, за який, ми сподіваємося, проголосує вже нова Верховна Рада», - написав Антон Геращенко.

 

Він також звернувся з проханням до громадян України вимагати блокування у громадських місцях трансляції російських телеканалів. «Поки такої законної заборони немає і технічної можливості немає, я звертаюся до небайдужих громадян - патріотів України - вимагайте від персоналу готелів, будинків відпочинку, а особливо від державних установ, лікарень, санаторіїв, шкіл та інших закладів та організацій - блокувати в супутникових тюнерах мовлення заборонених російських телеканалів!», - закликав радник міністра МВС.

 

Як писала «Детектор медіа», Антон Геращенко повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами в кожному регіоні України рішення щодо заборони ретрансляції низки російських телеканалів.

 

Нагадаємо, в березні, суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир», а 17 липня суд своєю ухвалою за позовом Нацради тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні «ТВ Центр - Іnternational».

 

17 липня Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали «Россия 1», НТВ, ТНТ, «Петербург - 5», «Звезда» і РЕН ТВ.

 

Також правоохоронні органи за зверненням Нацради вноситимуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ретрансляцію провайдерами російських каналів, які були заборонені рішеннями суду, і вживатимуть заходів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY