Суд заборонив ретрансляцію в Україні російського каналу «ТВ Центр – Іnternational»

Суд заборонив ретрансляцію в Україні російського каналу «ТВ Центр – Іnternational»

23 Липня 2014
5239

Суд заборонив ретрансляцію в Україні російського каналу «ТВ Центр – Іnternational»

5239
Суд заборонив ретрансляцію в Україні російського каналу «ТВ Центр – Іnternational»
Суд заборонив ретрансляцію в Україні російського каналу «ТВ Центр – Іnternational»

17 липня Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу про забезпечення адміністративного позову, якою зобов'язав ТОВ «Вертикаль-ТВ» і провайдерів програмної послуги, які уклали угоди з цією компанією, тимчасово припинити ретрансляцію на території України російського телеканалу «ТВ Центр - Іnternational» (ТVСІ) до вирішення справи по суті. Ухвала підлягає негайному виконанню. Про це сьогодні, 23 липня, повідомляє сайт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Цією ухвалою суд задовольнив відповідне клопотання Нацради. Клопотання обґрунтоване тим, що за результатами моніторингів, проведених Національною радою, зафіксовано низку грубих порушень, що несуть загрозу інформаційній безпеці держави, Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та Європейської конвенції про транскордонне телебачення при ретрансляції іноземної програми «ТВ Центр - Іnternational» у багатоканальних телемережах провайдерів програмної послуги на території України.

 

У день винесення ухвали, 17 липня, суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Нацради до ВАТ «ТВ Центр» (юридична особа за законодавством Російської Федерації) про визнання іноземних програм такими, що не відповідають законодавству, й тимчасову заборону розповсюдження програми «ТВ Центр - Іnternational» (ТVСІ). Суд вирішив залучити до участі у справі як співвідповідача ТОВ «Вертикаль-ТВ», яке ретранслює програми відповідача на території України.

 

Попереднє судове засідання призначене на 14:00 4 серпня. На нього будуть викликані представники усіх сторін.

 

Нагадаємо, 23 червня Нацрада звернулася до суду щодо призупинення ретрансляції «ТВ Центр-Іnternational» і до Генпрокуратури щодо Life News і РЕН ТВ, які є неадаптованими до українського законодавства і їх трансляція на території України заборонена.

 

17 липня на своєму засіданні Нацрада визнала зміст російського каналу «ТВ Центр - International» (TVCI) таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України. Нацрада зобов'язала провайдерів тимчасово негайно припинити його ретрансляцію до прийняття додаткового рішення щодо цього питання.

 

Раніше суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5239
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
euro2
3536 дн. тому
ну ,ТВЦ - враг извне, как говорится. А не пора ли запретить уголовно-бандитскую романтику внутреннюю в виде всяких "Дорослих радио", "Шансонов" и т.д., передающих приветы сепаратистам из ДНР и так далее.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду