Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві

Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві

6 Липня 2018
1483

Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві

1483
Казахська журналістка Жанари Ахмет, яка намагається отримати в Україні статус біженця, заявила про спробу її викрадення в місті Києві
Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві
Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві

Про це вона повідомила у відео на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні ввечері (5 липня – ДМ) в Києві мене намагалися викрасти. Я повинна була провести на Майдані акцію, до якої ми довго готувалися…  Коли я туди їхала, була здійснена спроба викрадення. Я звернулася в поліцію. Розслідування у справі триває. Мої адвокати також взяли участь в цьому», – написала вона.

Журналістка повідомила, що це вже друга спроба викрадення і що до цього, нібито, причетні казахські спецслужби.

«Мені вкрай важливо, щоб в Києві розуміли, що це вже друга спроба викрадення. Перше викрадення спустили на гальмах, тому вийшов другий епізод, вкрай неприємний… Я вважаю, що це однозначно участь наших (казахських – ДМ) спецслужб», – розказала журналістка.

Вона повідомила, що наразі з нею та її сином все добре.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 жовтня казахську журналістку затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол. Через чотири дні, 25 жовтня, Києво-Святошинський суд заарештував журналістку на 18 днів. Тоді ж дня пані Ахмет оголосила голодування.

22 листопада Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу, змінивши запобіжний захід казахській журналістці Жанари Ахмет на час розгляду екстрадиційного запиту з арешту на особисте зобов'язання. Журналістку на поруки взяла народний депутат України Світлана Заліщук.

В Окружному адміністративному суді міста Києва Жанари Ахмет програла справу проти Міграційної служби Київської області, яка відмовила їй у статусі політичного біженця. Журналістка подала апеляцію.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1483
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду