У Києві затримано опозиційну журналістку з Казахстану (ДОПОВНЕНО)

У Києві затримано опозиційну журналістку з Казахстану (ДОПОВНЕНО)

22 Жовтня 2017
1796

У Києві затримано опозиційну журналістку з Казахстану (ДОПОВНЕНО)

1796
Жанара Ахмет разом із сином віднедавна живе в Києві і просить політичного притулку в Україні через переслідування на батьківщині.
У Києві затримано опозиційну журналістку з Казахстану (ДОПОВНЕНО)
У Києві затримано опозиційну журналістку з Казахстану (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на адвоката журналістки Владислава Грищенка.

За його словами, Ахмет затримали через те, що вона перебуває в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу за запитом влади Казахстану.

«21 жовтня близько 18 години у квартирі Жанари Ахмет вимкнули світло, коли вона вийшла в коридор подивитися, що сталося (бо в усьому будинку світло було), до неї підійшли двоє людей в цивільному. Вони назвалися співробітниками української поліції, при цьому документи не показали», — розповів адвокат і додав, що це могли бути співробітники казахстанських правоохоронних органів.

Журналістка викликала охорону житлового комплексу і поліцію. Після прибуття поліцейських люди в цивільному одязі зникли. Адвокат стверджує, що у Нацполіції повідомили, що нібито за цією адресою живе людина, яка ховається від правоохоронних органів Казахстану і перебуває в міжнародному розшуку за записом Інтерполу.

Завтра, 23 жовтня, суд обере для Ахмет запобіжний захід, додав Грищенко.

На затримання іноземної журналістки відреагувала у Facebook виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

«Не повірите, ЗНОВУ в Україні затримано блогера через Інтерпол.
На цей раз відмітився Казахстан.Казахстанську активістку, блогерку Жанару Ахмет було затримано ввечері 21го жовтня, через те що Казахстан позначив її в системі розшуку Інтерполу як особливо небезпечну злочинницю, яку потрібно негайно заарештувати»,
– написала вона.

Нагадаємо, 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві. Начебто, через те, що він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу. 17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід пану Гусейнову у вигляді 18 діб арешту

У Києві також був затриманий журналіст з Узбекистана Нарзулло Охунжонова. 18 жовтня прокуратура ухвалила рішення про звільнення Нарзулло Охунжонова з-під варти.

Фото: Олександр Попенко, «Громадське»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1796
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду