detector.media
06.07.2018 10:51
Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві
Журналістка Жанари Ахмет повідомила, що її намагалися викрасти в Києві
Казахська журналістка Жанари Ахмет, яка намагається отримати в Україні статус біженця, заявила про спробу її викрадення в місті Києві

Про це вона повідомила у відео на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні ввечері (5 липня – ДМ) в Києві мене намагалися викрасти. Я повинна була провести на Майдані акцію, до якої ми довго готувалися…  Коли я туди їхала, була здійснена спроба викрадення. Я звернулася в поліцію. Розслідування у справі триває. Мої адвокати також взяли участь в цьому», – написала вона.

Журналістка повідомила, що це вже друга спроба викрадення і що до цього, нібито, причетні казахські спецслужби.

«Мені вкрай важливо, щоб в Києві розуміли, що це вже друга спроба викрадення. Перше викрадення спустили на гальмах, тому вийшов другий епізод, вкрай неприємний… Я вважаю, що це однозначно участь наших (казахських – ДМ) спецслужб», – розказала журналістка.

Вона повідомила, що наразі з нею та її сином все добре.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 жовтня казахську журналістку затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол. Через чотири дні, 25 жовтня, Києво-Святошинський суд заарештував журналістку на 18 днів. Тоді ж дня пані Ахмет оголосила голодування.

22 листопада Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу, змінивши запобіжний захід казахській журналістці Жанари Ахмет на час розгляду екстрадиційного запиту з арешту на особисте зобов'язання. Журналістку на поруки взяла народний депутат України Світлана Заліщук.

В Окружному адміністративному суді міста Києва Жанари Ахмет програла справу проти Міграційної служби Київської області, яка відмовила їй у статусі політичного біженця. Журналістка подала апеляцію.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY