Національну спілку кінематографістів очолив режисер Олесь Янчук

Національну спілку кінематографістів очолив режисер Олесь Янчук

29 Серпня 2017
2545

Національну спілку кінематографістів очолив режисер Олесь Янчук

2545
Учора, 28 серпня, у Будинку кіно відбувся Восьмий (XIV) позачерговий з’їзд Національної спілки кінематографістів України (НСКУ), на якому було переобрано голову Спілки.
Національну спілку кінематографістів очолив режисер Олесь Янчук
Національну спілку кінематографістів очолив режисер Олесь Янчук

Про це повідомляє сайт НСКУ.

Проведення з’їзду було зумовлене тим, що Тарас Ткаченко, якого було обрано головою НСКУ 25 жовтня минулого року,  у червні цього року оголосив, що йде у відставку через неможливість виконувати свої обов’язки.

За даними НСКУ, на З’їзд зареєструвалися 548 делегатів, що становить понад половину членів Спілки.

На початку З’їзду кінорежисер Володимир Оселедчик зачитав звернення, в якому закликав делегатів З’їзду відтермінувати обрання нового голови, натомість – розпочати докорінне реформування Спілки (у тому числі – розробити програму діяльності та новий Статут Спілки та відправити у відставку Правління НСКУ). Пропозицію підтримано не було.

На посаду голови НСКУ висунули кандидатури кінорежисера Олеся Янчука та кінооператора Євгена Каліна, які напередодні опублікували свої програми.

За підсумками таємного голосування головою Спілки було обрано Олеся Янчука. За нього проголосували 368 делегатів З’їзду, за Євгена Каліна - 56.

Також під час роботи З’їзду Тарас Ткаченко ознайомив делегатів З’їзду із результатами своєї роботи на посаді голови НСКУ та мотивами, які спонукали його піти з посади.

На З’їзд були запрошені перший заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов і голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, з якими делегати З’їзду обговорили актуальні питання функціонування вітчизняної кіногалузі. Зокрема, делегати З’їзду виступили категорично проти озвучених намірів Мінекономрозвитку приватизувати державні кіностудії, зазначивши, що ці кіностудії є унікальними закладами культури і мистецтва.

Довідка: Олесь Янчук - український режисер («Голод-33», «Залізна сотня», «Владика Андрей» тощо), продюсер, сценарист, Народний артист України. З 1 квітня 2014 року очолює Національну кіностудію імені О.Довженка. 

На фото - Олесь Янчук

Фото: НСКУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду