Національну спілку кінематографістів очолив режисер Тарас Ткаченко

Національну спілку кінематографістів очолив режисер Тарас Ткаченко

26 Жовтня 2016
3184

Національну спілку кінематографістів очолив режисер Тарас Ткаченко

3184
25 жовтня у Будинку кіно відбувся Сьомий (XIII) позачерговий з’їзд Національної спілки кінематографістів України (НСКУ), на якому було переобрано голову Спілки.
Національну спілку кінематографістів очолив режисер Тарас Ткаченко
Національну спілку кінематографістів очолив режисер Тарас Ткаченко

Про це повідомляє сайт НСКУ.

Проведення з’їзду було зумовлене необхідністю до кінця 2016 року внести і зареєструвати у Міністерстві юстиції України зміни до Статуту НСКУ, привівши його у відповідність до вимог законодавства і зберігши для Спілки статус неприбуткової організації.

Також на позачерговому з’їзді було вирішено обрати голову НСКУ, голову Контрольно-ревізійної комісії, членів Правління Спілки та Контрольно-ревізійної комісії, аби не проводити в умовах фінансово-економічної скрути для цього ще один з’їзд навесні 2017 року.

Станом на 25 жовтня на обліку в НСКУ перебувало 1108 членів. На з’їзд зареєструвалися 557 із них.

Відкрив роботу з’їзду старійшина НСКУ, кінооператор Сергій Лисецький. З вітальним словом виступив член НСКУ, міністр культури Євген Нищук. Також у роботі з’їзду взяв участь голова Держкіно Пилип Іллєнко, який розповів про свою діяльність на посаді за останні три роки.

За підсумками обговорення з’їзд затвердив нову редакцію Статуту НСКУ, підготовлену з урахуванням вимог чинного українського законодавства.

Голова НСКУ Сергій Тримбач прозвітував про роботу Правління НСКУ за 2013–2016 роки, а голова Контрольно-ревізійної комісії Юрій Гармаш – про роботу Контрольно-ревізійної комісії у цей період. З’їзд визнав роботу Правління НСКУ та Контрольно-ревізійної комісії задовільною.

На посаду голови НСКУ було висунуто кандидатури кінорежисера Тараса Ткаченка, що попередньо опублікував свою програму, та актора Артура Лі. За підсумками таємного голосування головою Спілки було обрано Тараса Ткаченка.

На посаду голови Контрольно-ревізійної комісії було висунуто кандидатури кінооператора Юрія Гармаша та організатора кіновиробництва Світлани Коробіної. За підсумками таємного голосування головою Контрольно-ревізійної комісії переобрали Юрія Гармаша.

Також було обрано склад Правління НСКУ та Контрольно-ревізійної комісії.

За підсумками роботи з’їзду та обговорення звітних доповідей з’їзд прийняв постанову, в якій, серед іншого, було сформульовано напрямки подальшої роботи Спілки.

Нагадаємо, сьомий позачерговий з’їзд Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) прийняв резолюцію з вимогою негайного звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова і засудженого разом з ним у Росії активіста Олександра Кольченка.

На фото - Тарас Ткаченко

Фото: ukrkino.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду