Готуються до друку спогади про вбитого журналіста В'ячеслава Веремія

Готуються до друку спогади про вбитого журналіста В'ячеслава Веремія

1 Червня 2017
1423

Готуються до друку спогади про вбитого журналіста В'ячеслава Веремія

1423
Видавництво «Духовна вісь» готує до друку спогади про вбитого під час подій Революції Гідності журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія.
Готуються до друку спогади про вбитого журналіста В'ячеслава Веремія
Готуються до друку спогади про вбитого журналіста В'ячеслава Веремія

«У книзі будуть зібрані спогади кількох його друзів, колег, матері та твори В’ячеслава», -  повідомила на прес брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі директорка видавництва «Духовна вісь» Тетяна Томашевська.

За її словами, книга, присвячена пам’яті В’ячеслава Веремія, вже майже готова до друку. Вихід планується протягом півроку, все залежить від часу, за який видавництво знайде кошти на друк.

Серед журналістів, спогади котрих увійдуть до збірки, - Наталя Безшейко, Володимир Зінченко, колеги В’ячеслава Веремія з «Газеты по-киевски», де він працював у минулому.

«Я хочу, щоб усе, що він писав, не пропало, жило. Щоб люди знали, яким журналістом був В’ячеслав Веремій. Щоб люди дізнались, як цей хлопець любив Україну», - так пояснює мету видання книги спогадів Катерина Веремій, мати вбитого журналіста.

На думку пані Веремій, книга також адресована тим, хто помилково звинувачує її сина в симпатіях до так званого «Антимайдану» через роботу в газеті «Вести» під час Революції Гідності. За словами матері вбитого журналіста, найбільше його критикують за статтю «Проститутки с Окружной перебрались на Майдан», котра вийшла у «Вестях» у грудні 2013 року. «Я розмовляла з однією з авторок цієї статті. Я питала її, які слова належать В’ячеславу. Вона сказала, що не може точно сказати, матеріал йому просто давали читати. Славко не має відношення до матеріалу, його просто туди вписали (співавтором)», - пояснює Катерина Веремій.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Вбивці журналіста досі не встановлені й не покарані.

Одним з підозрюваних у причетності до нападу на В’ячеслава Веремія є колишній спортсмен, уродженець Донбасу Юрій Крисін. 16 жовтня 2014 року підозрюваного у побитті та притягнутого до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту.

Пізніше стало відомо, що у вбивстві журналіста підозрюється Джалал Алієв на прізвисько «Діма Дагестанець».

16 серпня 2016 року Печерський районний суд Києва арештував Юрія Крисіна на два місяці. Йому інкримінували хуліганство, вчинене групою осіб. Суд за клопотанням адвоката підсудного пройшов в закритому режимі. У листопаді 2016 року Печерський райсуд Києва продовжив арешт Юрія Крисіна ще на два місяці.

Але в грудні 2016 року стало відомо, що Апеляційний суд міста Києва звільнив Юрія Крисіна з-під варти. У квітні 2017 року стало відомо, що з підозрюваного зняли електронний браслет, який був запобіжним заходом.

Тим часом 1 червня стало відомо про ще одного підозрюваного в причетності до вбивства В’ячеслава Веремія – Павла Бялая, якого Апеляційний суд міста Києва своїм рішенням залишив під вартою до 24 червня без права на заставу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Читайте також
19.02.2016 17:25
Леся Карлова
для «Детектора медіа»
2 361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду