У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка

У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка

2 Лютого 2017
1315

У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка

1315
2 лютого в Києві відкрилася виставка робіт фотокореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» Володимира Репіка. Експозиція «Літописець історії України» розміщена на шостому поверсі будівлі Кабінету міністрів.
У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка
У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка

Про це повідомляє «Укрінформ».

Експозиція складається з 36 фоторобіт у різних жанрах.

«Тут представлені знімки аварії на ЧАЕС. Мені доводилося спілкуватися із іноземними журналістами і вони говорять, що за кордоном одна така фотографія на усе життя могла б забезпечити свого автора. Тут є роботи, на яких зображені керівники різних країн світу, закордонні та українські актори, митці, красиві пейзажі», - сказав директор музею історії урядів України Володимир Татаренко.

«Навіть сьогодні роботи Володимира Репіка продаються не тільки в Україні, їх купують за кордон», - сказала представниця «Укрінформу» Юлія Константинова.

Фотокореспондент головної редакції фотовідеоінформації «Укрінформу» Володимир Репік помер у 2012 році.

Всесвітньовідомим фотокореспондент став у квітні 1986 року – після аварії на ЧАЕС. Його знімки зруйнованого вибухом реактора, подвигів ліквідаторів аварії друкувалися у багатьох світових засобах масової інформації.

Був особистим фотографом Президента України Леоніда Кучми, прем'єр-міністрів України.

В 2011 році персональна фотовиставка Володимира Репіка «Незалежна Україна - історія в обличчях» була показана в 79 країнах світу.

Нагадаємо, у 2012 році «Укрінформ» започаткував фотоконкурс імені Володимира Репіка. 

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду