detector.media
02.02.2017 19:01
У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка
У Києві відкрилася виставка фоторобіт Володимира Репіка
2 лютого в Києві відкрилася виставка робіт фотокореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» Володимира Репіка. Експозиція «Літописець історії України» розміщена на шостому поверсі будівлі Кабінету міністрів.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Експозиція складається з 36 фоторобіт у різних жанрах.

«Тут представлені знімки аварії на ЧАЕС. Мені доводилося спілкуватися із іноземними журналістами і вони говорять, що за кордоном одна така фотографія на усе життя могла б забезпечити свого автора. Тут є роботи, на яких зображені керівники різних країн світу, закордонні та українські актори, митці, красиві пейзажі», - сказав директор музею історії урядів України Володимир Татаренко.

«Навіть сьогодні роботи Володимира Репіка продаються не тільки в Україні, їх купують за кордон», - сказала представниця «Укрінформу» Юлія Константинова.

Фотокореспондент головної редакції фотовідеоінформації «Укрінформу» Володимир Репік помер у 2012 році.

Всесвітньовідомим фотокореспондент став у квітні 1986 року – після аварії на ЧАЕС. Його знімки зруйнованого вибухом реактора, подвигів ліквідаторів аварії друкувалися у багатьох світових засобах масової інформації.

Був особистим фотографом Президента України Леоніда Кучми, прем'єр-міністрів України.

В 2011 році персональна фотовиставка Володимира Репіка «Незалежна Україна - історія в обличчях» була показана в 79 країнах світу.

Нагадаємо, у 2012 році «Укрінформ» започаткував фотоконкурс імені Володимира Репіка. 

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY