Сьогодні Комісія з журналістської етики проводить першу регіональну конференцію та виїзне засідання у Львові

16 Листопада 2001
674
16 Листопада 2001
16:19

Сьогодні Комісія з журналістської етики проводить першу регіональну конференцію та виїзне засідання у Львові

674
Сьогодні Комісія з журналістської етики проводить першу регіональну конференцію та виїзне засідання у Львові
Як передає кореспондент УНІАН, в рамках цих заходів відбулася зустріч членів комісії - головного редактора газети «Дзеркало тижня» Володимира МОСТОВОГО, генерального директора інформаційного агентства УНІАН Михайла БАТОГА, головного редактора газети «Високий Замок» Степана КУРПІЛЯ, журналіста каналу «1+1» Миколи ВЕРЕСНЯ - з Львівським міським головою Василем КУЙБІДОЮ.

Під час зустрічі журналістів цікавило, на якому рівні розвиваються відносини між пресою та міською владою, а також питання свободи слова та свободи вибору журналіста, норми етики як журналіста, так державного службовця, рівень доступності інформації. Йшлося про об’єктивне висвітлення журналістами подій, про роль громадських організацій у суспільному житті міста. Розмова також велася про те, як запобігти «чорному піарові» та використанню владою адміністративного ресурсу під час виборчої кампанії. Члени загальнонаціональної комісії констатували, що у Львові на тлі інших регіонів ситуація зі свободою слова, доступністю до джерел інформації виглядає непогано, хоча проблем, як завжди, вистачає.

На сьогодні також запланована зустріч членів комісії зі студентами факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Довідка УНІАН. Склад Комісії з журналістської етики: Володимир МОСТОВИЙ (газета «Дзеркало тижня», голова Комісії), Михайло БАТІГ (інформаційне агентство УНІАН), Лілія БУДЖУРОВА (Незалежна асоціація кримських журналістів), Микола ВЕРЕСЕНЬ (телеканал «1+1»), Михайло ДОРОШЕНКО (газета «Україна молода»), Степан КУРПІЛЬ (газета «Високий замок»), Наталя ЛІГАЧОВА (Інтернет-видання «Детектор медіа»), Ігор ЛУБЧЕНКО (голова Національної спілки журналістів України), Олена ПРИТУЛА (інтернет-видання «Українська правда»), Сергій РАХМАНІН (газета «Дзеркало Тижня»), Олександр ТКАЧЕНКО («Новий канал»), Ірина Чемерис(Інститут "Республіка")
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
674
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду