Кореспондента "Фактів" вбили - головна версія

26 Жовтня 2001
840
26 Жовтня 2001
13:28

Кореспондента "Фактів" вбили - головна версія

840
Кореспондента "Фактів" вбили - головна версія
Головною версією вбивства позаштатного кореспондента газети "Факти і коментарі" тридцятирічного Юрія Гончара прокуратура вважає пограбування квартири, в якій той проживав, повідомив заступник прокурора Києва Віктор Шевченко.

За його словами, з квартири винесено багато речей, зокрема, одяг. "У здійсненні злочину підозрюється один з тих, що проживав у квартирі". Шевченко уточнив, що в цій квартирі "періодично проживало четверо осіб".

Відповідаючи на запитання про можливе відробляння версії вбивства, пов'язане з професійною діяльністю Гончара, Шевченко повідомив, що для цього немає підстав. "Він не був професійним журналістом і не виступав з критичними статтями", - говорить заступник прокурора. Він уточнив, що кореспондент було знайдено у четвер о 17.50 зі слідами задушення і травмами голови, нанесеними, найвірогідніше, молотком, а також з поліетиленовим пакетом на голові.

У самій газеті повідомили, що Юрій Гончар давно не працював в газеті "Факти і коментарі", знайдене в нього посвідчення позаштатного кореспондента газети було видано йому терміном на три місяці більше року тому.

Завідуючий кореспондентською мережею газети "Факти і коментарі" Володимир Шуневич зазначив, що це посвідчення "було вже давно недійсним". "Публікацій в нього небагато. Я особисто не пам'ятаю його публікацій", - говорить завкорами газети.

За попередньою інформацією правоохоронних органів, Гончар був пов'язаний з комерційними структурами. В газеті "Факти і коментарі" займався гуманітарними питаннями, зокрема, писав про безпритульних дітей і дитбудинки.

Інтерфакс-Україна

УП, 26.10.2001, 12:29
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду