Сенцов… слідами традицій НКВД

Сенцов… слідами традицій НКВД

31 Травня 2014
10523
31 Травня 2014
15:53

Сенцов… слідами традицій НКВД

10523
«Затримавши наших громадян на нашій же території, Росія порушує всі міжнародні норми», - МЗС
Сенцов… слідами традицій НКВД
Сенцов… слідами традицій НКВД

Українським громадянам краще забути про поїздки - і до тимчасово окупованого Росією Криму, і на власне російську територію. Аж до найостаточнішого кінця путінського режиму. Бо в разі потреби насолити Україні чи виконати план з вилову «бЄндЄровцЄв» схоплять, скрутять, оголосять «активістом Правого сектору» і примусять дати покази, що ти хотів висадити у повітря ленінський мавзолей і підняти червоно-чорний прапор над Кремлем. Чи що ракетоносії «Протон» падають через твій телепатичний вплив на їхніх збиральників. Чи що ти хотів підірвати міцну та споконвічну російсько-китайську дружбу, прорити тунель від Львова до Владивостока і заселити російський Далекий схід галичанами - а тим часом Путін же його вже фактично віддав братньому китайському народові... А ФСБ має давні традиції, які тягнуться від часів повновладдя ВЧК-ОҐПУ-НКВД, і потрібні свідчення дасть кожний, хто потрапить у лабети «славних чекістів», високих професіоналів у вмінні домагатися свого, - не сьогодні, так завтра, не завтра, так через місяць, не через місяць, так через рік.

 

Згадаймо: євреї у лабетах відомства Ягоди-Єжова-Берії признавалися в тому, що працюють на німецьких нацистів і є агентами Гестапо, а українці - в тому, що хочуть продати Україну Японії. Сергій Корольов визнав (коли до сусіднього кабінету на Луб'янці привезли його дружину і дочку), що хотів, продукуючи нікому не потрібні ракети, підірвати бойову міць Червоної армії, а на Ігоря Курчатова надійшов донос (війна завадила розгорнути справу), що він підривав міць соціалістичної економіки тим, що хотів добувати величезну енергію з малесенького атомного ядра - а це суперечить геніально розвинутому товаришем Сталіним ученню про діалектичний матеріалізм...

 

І якщо хтось сумнівається, що у Криму та Росії він може бути записаний до лав «націоналістичних терористів» (і передусім страшного Правого сектору), - той нехай прочитає уважно повідомлення про те, що ФСБ Росії затримала в Криму «членов диверсионно-террористической группы украинского националистического движения "Правый сектор"», які, виявляється, планували теракти на території півострова. І які теракти! «Основной целью преступной деятельности (що діяльність «злочинна», заявлено без рішення суду, всупереч Конституції РФ - але що для «чекістів» якась там Конституція - С.Г.) группы являлось совершение диверсионно-террористических актов в городах Симферополь, Ялта и Севастополь, а в последующем уничтожение ряда объектов жизнедеятельности, железнодорожных мостов, линий электропередач». А ще затримані ФСБ мали на меті «приготовление к совершению террористического акта - взрывов в ночь с 8 на 9 мая 2014 года самодельных взрывных устройств возле "мемориала Вечного огня" и памятника Ленину в Симферополе, а также поджогов офисов общественной организации "Русская община Крыма" и представительства партии "Единая Россия" в Симферополе 14 и 18 апреля 2014 года».

 

Он які грандіозні масштаби намічених дій! І всього учотирьох - «задержаны четверо националистов - Сенцов О.Г., Афанасьев О.Г., Чирний А.В. и Кольченко А.А». Ця четвірка українських громадян зараз перевезена до Москви і дає «признательные показания об участии представителей "Правого сектора" в организации террористических актов на территории Крыма с целью дестабилизации общественно-политической обстановки на полуострове и оказания воздействия на принятие решения органами власти Российской Федерации о выходе Республики Крым из ее состава». І якби ФСБ вчасно не втрутилася, четверо «правосеків» (і серед них - київський кінорежисер Олег Сєнцов), звісна річ, розгорнули б таку активність, що Кремль змушений був би швиденько віддати Крим назад Україні...

 

А якщо вас не заарештують у Росії як диверсантів-терористів, то ви, ясна річ, маєте всі шанси потрапити до числа «воєнних злочинців». Й оскільки будуть намагатися заарештувати тисячі українських громадян, переважно чоловічої статі, проте не тільки їх, віком від 16 до 65 років, то... Втім, судіть самі. Офіційний речник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін заявив: «Главным следственным управлением Следственного комитета Российской Федерации возбуждено уголовное дело в отношении пока неустановленных военнослужащих Вооруженных сил Украины, а также лиц из числа "Национальной гвардии Украины" и "Правого сектора" по фактам обстрелов городов Славянск, Краматорск, Донецк, Мариуполь и иных населенных пунктов, провозглашенных Донецкой и Луганской народных Республик по признакам преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 356 УК РФ (применение запрещенных средств и методов ведения войны)». На думку СК РФ, українські військовики та національні гвардійці, і, ясна річ, «Правий сектор» (куди ж без нього? це все одно, що у 1937 році засудити когось без згадки його зв'язків із троцькістами) «с целью убийства мирных граждан применяли оружие, артиллерию, авиацию, в том числе с символикой Организации Объединенных Наций, бронетанковые вооружение и технику». А ще Маркін відзначив, що «действия против мирного населения вынудили ряд жителей Республики Украины, Донецкой и Луганской народных Республик, некоторые из которых являются гражданами Российской Федерации, покинуть места своего проживания».

 

Цікаво, правда? А далі ще цікавіше. «Виновные в гибели мирных граждан и детей по всем канонам международного права должны нести за это ответственность. И если сегодня в мире нет ни одного государства, которое способно признать очевидное, что действия властей Украины преступны, то Следственный комитет России, возбуждая уголовное дело, берет на себя такую ответственность. Таким образом, Следственный комитет не просто признает факт совершения преступлений против мирных граждан, но и приступает к сбору доказательств вины каждого причастного к преступлениям, совершаемым против мира и безопасности человечества. Неизбежный суд ждет каждого причастного к преступлениям - от рядового бойца Нацгвардии до тех, кто отдает им приказы убивать мирных граждан».

 

Заявивши, що жодна держава світу не вважає українську АТО на Донбасі чимось злочинним, Російська держава тим самим добровільно визнала свій винятковий (власне, тоталітарно-параноїдальний) характер і намір ігнорувати норми міжнародного права, заарештовуючи на своїй та окупованій території кожного українського громадянина, запідозреного в тому, що він в тій чи іншій іпостасі брав участь у боях з озброєними важкою зброєю made in Russia та бронетехнікою «мирними громадянами». А оскільки в ФСБ кожен капітан мріє швиденько стати майором і притьмом одержати пару орденів, то найпростіший шлях для цього - хапати будь-кого з приїжджих українців (крім, хіба що, дошкільнят і немовлят, бо навіть школярі молодших класів можуть бути «пластунами»!) - і «колоти» їх на допитах з використанням класичних та новітніх (відпрацьованих у Чечні) «чекістських» знарядь праці. Ну, а якщо цей документ є, на додачу до всього, ще й пропагандистською підготовкою до вторгнення «миротворчих військ» РФ на Донбас (а про це говорить фактичне визнання «Донецької» та «Луганської» терористичних «республік» незалежними державами), то вас у Росії можуть заарештувати ще і як українського (а заодно й НАТОвського) шпигуна.

 

Отож, шановні українські громадяни, оминайте десятою дорогою не лише зграї пияків на нічних вулицях, а й Російську Федерацію - і вдень, й уночі. Бо і перші, і друга небезпечні своєю неадекватною й агресивною поведінкою.

 

«Ми домагаємося звільнення наших громадян»

 

Євген ПЕРЕБИЙНІС, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України:

- Ми з самого початку (з 11 травня - Ред.) відслідковували це питання, направляли запити, ноти. Буквально позавчора ми отримали якусь скупу офіційну інформацію з Росії про те, що ці громадяни затримані та які їм інкримінуються статті. Позавчора з Олегом Сенцовим зустрічався його російський адвокат. З ним все нормально і правова допомога йому надається, але ми зараз вимагаємо зустрічі консула з нашими громадянами, бо цього вимагає консульська конвенція. Поки що Росія такої можливості нам не надала, але ми сподіваємося, що така зустріч відбудеться.

 

Лише після розмови з нашими громадянами ми з'ясуємо всі деталі: в чому їх насправді звинувачують, які були проведені процесуальні дії і, звичайно, їм буде надаватися консульсько-правова підтримка з боку нашого посольства.

 

Говорячи глобально, ми будемо домагатися їхнього звільнення, оскільки їм висунуто абсолютно безглузді та абсурдні звинувачення. Це порушення всіх міжнародних норм - затримання наших громадян на нашій же території. Але в даній ситуації Росія не тільки на це - вона багато на що інше не реагує.

 

Підготував Дмитро Кривцун

 

Сергій Грабовський, газета «День»

Фото - http://www.day.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Грабовський, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10523
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду