Анджеліна Джолі у дитячій казці для дорослих «Чаклунка» заявила, що всі принци — свині

Анджеліна Джолі у дитячій казці для дорослих «Чаклунка» заявила, що всі принци — свині

31 Травня 2014
20385
31 Травня 2014
13:36

Анджеліна Джолі у дитячій казці для дорослих «Чаклунка» заявила, що всі принци — свині

20385
«Є дві вагомі причини, чому варто сходити в кінотеатр на «Чаклунку». Роль принцеси Аврори в, скажімо так, дошкільному віці виконує дочка Анджеліни — п’ятирічна Вів’єн Джолі-Пітт. Друга причина — це дубляж українською мовою»
Анджеліна Джолі у дитячій казці для дорослих «Чаклунка» заявила, що всі принци — свині
Анджеліна Джолі у дитячій казці для дорослих «Чаклунка» заявила, що всі принци — свині
Володарка премії «Оскар» Анджеліна Джолі, яка чотири роки не знімалася у жодному фільмі (останній раз ми її бачили у «Туристі»), цього разу - фея з вигнутими рогами, якій відрубали крила, через що вона стає ревнивою жінкою з розбитим серцем. У фентезі-фільмі «Чаклунка», представленому «Дісней», Анджеліна грає злу і нікому не підпорядковану Малефісенту. Сюжет картини розповідає історію найвідомішої злодійки «Дісней» з мультфільму «Спляча красуня», якому в 2014-му виповнилося 55 років. Основу фільму «Чаклунка», як і 55-річного мультфільму, взято з казки, яку в 1697 році опублікував Шарль Перро. Зла фея на хрестинах прокляла новонароджену дочку короля: на свій 16-й день народження принцеса вколе палець веретеном - і навіки засне.

 

Режисером «Малефісенти» у 3D-форматі (саме з такою назвою фільм вийшов у прокат у США та Європі) став Роберт Стромберг, шанована у Голлівуді людина, яка більше чверті століття працює на фабриці мрій як художник-постановник і має вельми серйозні нагороди. Наприклад, вклад Стромберга у створення «Аватара» та «Аліси в країні чудес» був оцінений преміями «Оскар» у категорії «Найкраща робота художника-постановника». Те, що такий майстер вирішив раптом перекваліфікуватися в режисери, в будь-якій іншій ситуації стало б важливою новиною і приводом поглузувати. Але не сьогодні. Дебют Стромберга ніхто навіть не думає обговорювати з критичної точки зору. Режисер зумів показати всі казкові стереотипи: чоловіків у фільмі зобразив зовсiм не святими, а от злих жінок виправдав. Вони варті співчуття, розуміння і любові, переконує Стромберг.

 

Із улюбленої з дитинства казки ми не знаємо, звідки взялася зла фея і що її мотивувало накласти прокляття на немовля. Стромберг не тільки стає режисером, а й адвокатом Малефісенти. Він ставить перед собою завдання дізнатися правду про долю феї і вивітрити з голови дівчаток, що сенс їхнього життя - у поцілунку принца.

 

З романтикою і мрією про весілля з прекрасним принцом покінчено раз і назавжди. Фея Малефісента одного ранку прокидається у похмурому лісі і відчуває нестерпний біль, який спотворює її обличчя. Вона оглядається через плече і не кричить, а просто виє від жаху. Її прекрасні крила вирізав і сплюндрував хлопець, якого вона так любила.

 

З юності хлопчик Стефан і фея Малефісента були парою. Згодом любов юнака трансформується у жадібність до влади, бажання успіху. Він прагне будь-яким способом завоювати королівський трон. Круглий сирота, який виріс у коморі, може це зробити лише завдяки магічній силі крил, якими володіє його дитяча любов - Малефісента. Стефан, обдуривши фею, відрубує їй крила. Рани Малефісенти - більше, ніж біль. Вони є драматичним символом пошкодженого «еґо», яке втратило віру в любов. Юнак тим часом одружується з дочкою старого короля, займає його місце на троні, народжує спадкоємницю. Малефісента весь цей час просиділа сумна у вежі. Почувши про дитину свого колишнього коханого, Малефісента покидає вежу, йде зі свого казкового світу до людей і робить перше у своєму житті велике зло. Вона накладає прокляття на новонароджену доньку короля Аврору. І це не що інше, як помста ревнивої жінки.

 

Принцеса дорослішає і стає свідком бурного конфлікту між улюбленим лісовим королівством, в якому вона виросла, та світом людей, до якого вона належить за своєю природою. Аврора росте безтурботною дівчинкою і не переймається війною. Її виховують три добрі феї у червоній, синій і жовтій сукнях у карликовому будиночку посеред лісу. За день до 16-річчя принцеса дізнається, що вона - не сирота, а її батько живе у палаці. Далі все стається, як у казці. Аврора повертається до короля, у палаці знаходить підвал, де є веретено, проколює палець і засинає вічним сном. Єдина надія на поцілунок щирої любові. Три добрі феї приводять до сплячої красуні прекрасного принца. «Поцілувати не хочеш? - спочатку ввічливо запитують у принца, а тоді наказують - Та цілуй уже!». Але дива не сталося. І це друга поразка чоловіків, які не здатні на щирість.

 

Та все-таки принцеса прокидається від поцілунку щирої любові. І ворон, який постійно супроводжує Малефісенту, щасливо всміхається: «А ви кажете, любові не існує!» І саме вона назавжди змінює обидва світи, і вже жоден володар не думає про те, що жалюгідна поразка - це все, що він після себе залишить. Війни більше не буде.



ДО РЕЧІ

Є дві вагомі причини, чому варто сходити в кінотеатр на «Чаклунку». Роль принцеси Аврори в, скажімо так, дошкільному віці виконує дочка Анджеліни - п'ятирічна Вів'єн Джолі-Пітт. У деяких епізодах Джолі змушена була, гнівно виблискуючи величезними очиськами, кричати на власну дочку. Якщо ви не прихильник казок і чаклунства, тоді побачити фільм варто хоча б заради цих дивовижних фрагментів iз життя зоряного сімейства.

 

Друга причина - це дубляж українською мовою. Анджеліну Джолі озвучувала Ольга Сумська, яка серед українських акторок найбільше схожа на американську красуню. Сумська зізналася: коли її американська колега кричала в істериці, вона з першого дубля відтворила лемент нещасної жінки. «Але після цього я зірвала голос і три дні взагалі не могла говорити, - каже «УМ» Сумська і додає: - Ми двічі переживаємо роль. Коли самі граємо і коли озвучуємо. Для мене Джолі - зірка. Її багато критикували, у неї було багато цікавих чоловіків, але Бред Пітт - найкращий».

 

На запитання, чи не хотіла б Сумська у Голлівуд, вона відповіла: «У нас зараз прірва у кіно. Культура дуже страждає. Нам треба розвивати своє, а не прагнути у Голлівуд».

 

Ольга Жук, «Україна молода»

Фото -  http://umoloda.kiev.ua


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду