В ефірі - Україна

В ефірі - Україна

21 Лютого 2014
13767
21 Лютого 2014
10:48

В ефірі - Україна

13767
Пьотр Косцінський – про особливості висвітлення Євромайдану в Польщі
В ефірі - Україна
В ефірі - Україна
Українська тема зараз посідає ключове місце у закордонній пресі, онлайн-виданнях і телевізійних ефірах. Польські журналісти по-особливому пильно слідкують за Євромайданом. Як повідомляє Детектор медіа, польські телеканали у вівторок, коли правоохоронці спробували зачистити Майдан, перейшли в режим безперервного марафону. Це, зокрема, такі канали як TVN24 Biznes i ?wiat та суспільне телебачення TVP.info. На телебаченні, окрім прямих включень та сюжетів з Києва, велися експертні дискусії та оцінки, повідомлялося про реакцію польського уряду на розгортання конфлікту. Від польських телевізійників не відставали й сайти, які вели пряму відео або текстову трансляцію штурму Майдану.
 

- Польські канали постійно передають те, що відбувається в Україні, тому що вона для нас важлива. Зокрема, це 3-4 інформаційні канали: державне польське телебачення TVP,  TVP.info, приватний канал TVN24, а також приватний інформаційний канал TVN24 Biznes i Swiat, - прокоментував «Дню» заступник редактора міжнародного відділу газети Rzeczpospolita Пьотр Косцінський. - Як аналітик, я був нещодавно на телеканалі TVP.info, коментував події в Україні для каналу «Польща-ньюз». На польському телебаченні постійно виступають експерти і надається інформація з України...

 

- Яка тональність польських передач і які коментарі ви чуєте від ваших колег про Україну?

- Поляки дуже стурбовані. А коментарі близькі до того, що говорять наші політики, перш за все, наш прем'єр-міністр та президент. Тобто, потрібно знайти якийсь політичний вихід з цієї ситуації, яка є в Україні, але це дуже складно. Треба, щоби Євросоюз активніше працював. Ми розуміємо, що на жаль, президент Янукович - незацікавлений у тому, щоби віддавати владу. Він хоче бути президентом настільки довго, наскільки це можливо. Тому протистояння між владою і опозицією - це нормально...

 

Якщо днями ми обережно висловлювалися про введення санкцій, то сьогодні все змінилося. Я чую, що не тільки наш прем'єр-міністр, але й інші політики, аналітики і журналісти говорять, що санкції потрібні. Вони - в жодному разі не є помстою, але зроблять щось для того, аби президент, його оточення, олігархи, змінили своє рішення і захотіли вирішити цю кризу політичним шляхом. Що зробив пан Азаров після того, коли подав у відставку? Він поїхав до Австрії. А так би він не зміг цього зробити. Якби ці олігархи, які мають вплив на уряд і президента отримали би проблеми з Євросоюзом і США, то думаю, що вони почали би думати про те, як можна вирішити цю ситуацію.

 

Ігор Самокиш, «День»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ігор Самокиш, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду