Фотографа «Житомир.Інфо» Михайла Загорського беркутівці били до втрати свідомості

Фотографа «Житомир.Інфо» Михайла Загорського беркутівці били до втрати свідомості

19 Грудня 2013
17406
19 Грудня 2013
18:09

Фотографа «Житомир.Інфо» Михайла Загорського беркутівці били до втрати свідомості

17406
Фотографа «Житомир.Інфо» Михайла Загорського беркутівці били до втрати свідомості
Фотографа «Житомир.Інфо» Михайла Загорського беркутівці били до втрати свідомості

У Києві під час розгону демонстрантів на вулиці Банковій 1 грудня бійці «Беркуту» побили фотографа видання «Житомир.Інфо» Михайла Загорського. Про це він розповів в коментарі ІМІ.

 

Як розповів Загорський, він фотографував сутички на Банковій. А коли розпочався штурм «Беркуту», він намагався втекти, проте його наздогнали і вдарили кийками так, що він втратив свідомість.

 

«Я стояв знімав на вулиці Банковій. Спочатку вів зйомку з підвіконня, а як почався момент штурму, як почав бігти "Беркут" і всіх бити, я зістрибнув з підвіконня, бо хотів знімати далі, але у мене закінчилася карта пам'яті. І тут я вже побачив, що вже починають бити операторів. Я почав тікати, а мене "Беркут" почав наздоганяти з криками: «Стій, сука», - розповів Загорський.

 

За словами Загорського, бійці не реагували на те, що він показував їм посвідчення, що у нього на шиї висіла фотокамера. Унаслідок  у нього лікарі діагностували струс головного мозку, внутрішній забій лівої нирки, розсічення обличчя.

 

«Вони (беркутівці - ред.) були від мене десь в метрах семи. Я підбіг під стовп, там було нормальне освітлення. У мене в лівій руці було посвідчення, на шиї висів фотоапарат. Я на витягнуту руку показав (посвідчення - ред.) тим боком, де великі літери "преса" і рази три-чотири на весь голос вигукнув «преса», «преса». Але проте на мене набігли і збили кийком. Такий був удар різкий, що я знепритомнів. А коли отямився, ще кілька разів отримав по нирках. У мене внутрішній забій лівої нирки. Потім розсічення на обличчі було від удару кийком і струс мозку. Мене ще кілька разів били ногами і розбіглися. Я в той момент схопився, підняв посвідчення і ще з двома операторами, які тулилися під стіною, ми втекли в перше підворіття», - розповів Загорський.

 

Крім того, він повідомив, що написав заяву в прокуратуру Києва щодо цих подій. Також його викликали в прокуратуру Житомира, де він дав свідчення. Також Загорський пройшов судмедекспертизу.

 

«5 числа (грудня - ред.) я звернувся до лікарні в Житомирі, тому що було погане самопочуття. Мені сказали, що у мене забій обличчя, струс мозку і внутрішній забій нирок. Я потім поїхав до прокуратуру Києва, призначили судмедекспертизу, все там підтвердилося. На даній стадії повна тиша, ніхто не дзвонить з прокуратури», - сказав Загорський. За його словами, за фактом нападу на нього було відкрито кримінальне провадження за статтею «перевищення повноважень з застосування спецзасобів» і за 171 статтею «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

Інститут масової інформації

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду