Хто сказав, що пошту gmail не зламати? Мою зламали, щоб вкрасти фото знешкодженої ''розстрільної'' вишки Януковича

Хто сказав, що пошту gmail не зламати? Мою зламали, щоб вкрасти фото знешкодженої ''розстрільної'' вишки Януковича

18 Жовтня 2013
12858
18 Жовтня 2013
11:28

Хто сказав, що пошту gmail не зламати? Мою зламали, щоб вкрасти фото знешкодженої ''розстрільної'' вишки Януковича

12858
Хто сказав, що пошту gmail не зламати? Мою зламали, щоб вкрасти фото знешкодженої ''розстрільної'' вишки Януковича
Хто сказав, що пошту gmail не зламати? Мою зламали, щоб вкрасти фото знешкодженої ''розстрільної'' вишки Януковича

Перший раз мою пошту на "mail" було зламано рік тому. Та пошта мені служила довго і вірно, там було море контактів. На всі їх від мого імені був розісланий фейк на депутата БЮТ Немирю.

 

Також зловмисники знищили весь архів пошти. Це особливо велика втрата. Адже, по-суті, у папці "відправлені", я зберігала свій творчий доробок, документи та фотографії, які були чи не були опубліковані.

 

Втрати були особливо великі, ще й тому, що сайт "Обозреватель", де колись я друкувалася, вилучив з архіву деякі мої статті та майже всі фото, багато з яких було зроблено важкими "партизанськими" методами.

 

Потім була зламана моя пошта на "укрнеті".

 

Колеги, мені в один голос говорили: "Заведи пошту на "gmail", її не можливо зламати". Я не вірила, але завела (пароль на десять знаків).

 

Пошта, треба віддати належне "gmail", протрималася 3 місяці.

 

Весь цей час мені прийшло в скриньку 20 листів. Сім - справжніх, всі інші були різними "заманухами", щоб зламати пароль.

 

Наприклад, цитую один з таких листів: "Повідомлення про порушення кримінальної справи. Діловодство NРК362890. Ознайомтеся до 23 вересня 2013 року. Міністерство Внутрішніх Справ України"

 

В листі мені пропонували відкрити вкладений файл. Якби я це зробила, то випустила би на волю "троян" і кінець таємниці листування.

 

А ось інший приклад: "Здрaвcтвуйте, вaм пришел денежный перевод через компaнию ЮНИCТРИМ. Cуммa перевода: 23 500,00 Руб. (c учетом комиссии). Для получения денежного переводa cделaйте cледующее: Cкaчайте и рacпaкуйте вложенный в пиcьмо aрхив PaymentViewerUnistream.rar."

 

Проте найбільше мені сподобався лист-пастка від начеб-то колеги журналіста, цитую: "Уважаемые товарищи, уделите чуть-чуть минут на прочтение этого письма. Знакомые хакеры разоблачили банковские счета... 39 украинских политических фигур... Поражает - суммы на счетах, а также даты регистрации счета и даты последних транзакций. При полном анализе можно провести параллели с событиями происходившими на Украине и датой открытия счета...Думайте, анализируйте, публикуйте.

 

Если кто-то из вас вдруг понял из какого я издания или узнал мое имя, прошу пусть это останется с вами. Создала новую почту, пишу из Макдональдса (опасаюсь за свою безопасность, список более чем поражает), надеюсь вы меня понимаете".

 

Такі листи "щастя" останнім часом надсилаються на електронні пошти багатьом журналістам та громадським активістам. Хтось системно цікавиться таємницею листування людей, які задіяні в політичних процесах. Може це роблять спецслужби. Проте в такому випадку треба констатувати, що там працюють ідіоти. Вони навіть не спромоглися з'ясувати, що київська журналістська спільнота між собою спілкується українською мовою і серед нас не має "мастодонтів", які звертаються до співрозмовника зі словами "уважаемій товарищь".

 

Отже пастки були такі очевидні, що я лише веселилася.

 

Яким же було моє здивування, коли позавчора вранці я відкриваю пошту і читаю: "4 години тому був змінений пароль". Тобто змінений у 5 годині ранку, коли я солодко спала. Я відкрила пошту -останній лист був прочитаний. А я ж знаю, що його не читала.

 

До речі, на цю пошту мені мусило прийти фото "розстрільної вишки", яка була спиляна в день УПА в мисливському маєтку Януковича. Я так розумію, що саме за цим фото "полювали" хакери.

 

Адже, коли я його не отримала і була змушена відправитися в мисливські угіддя Януковича за новим, то ледь не втрапила в пастку. Повалену вишку з червоним надписом з балончика на боку: "Янукович не смій проливати кров" стерегли серйозні бійці. Охорона не була знята навіть, коли стемніло.

 

(Тут поганеньке фото поваленої вишки. Зробити якісне у мене не було шансів).

 

З уривків почутих розмов я так зрозуміла, що вишку охороняли, щоб ніхто її не сфотографував.Чому так злякалися фоторепортажу про знешкодження розстрільної вишки Януковича в його мисливському маєтку? Тому що прецедент?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Тетяна Чорновол для блогу на «Українській правді»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12858
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Павел
3852 дн. тому
Что за бред? Если ваш пароль сменили, то как вы почту проверили и увидели, что последнее письмо прочтено? Враки это все.
Микола
3852 дн. тому
Треба було ввімкнути двохетапну верифікацію.. і тоді щоб зайти в пошту треба було б підтвердження коду з смс. Але наші люди продовжують вірити і надіятись в незламність :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду