«Київ» cтане енергійним, цікавим і пізнавальним телеканалом

15 Березня 2007
4977
15 Березня 2007
19:26

«Київ» cтане енергійним, цікавим і пізнавальним телеканалом

4977
Так обіцяє його новий керівник — відомий тележурналіст Дмитро Харитонов.
«Київ» cтане енергійним, цікавим і пізнавальним телеканалом

Учора “Хрещатику” стало відомо про призначення новим керівником муніципального каналу “Київ” відомого тележурналіста Дмитра Харитонова. Передусім ми в нього поцікавилися: якими будуть перші кроки на новій посаді?  

Треба оновити, перезапустити телеканал “Київ”. Зробити його ребрендинг. І запропонувати глядачеві такий телепродукт, щоб кияни щоразу зверталися до програм муніципального мовника. По найсвіжіші новини з життя міста (а не шукали їх на інших частотах, як нині). По доброякісні художні фільми. По документальне кіно. Мрію, аби ми показували не тільки чиїсь стрічки, а й знімали власні. Але про конкретні кроки в цьому напрямку поки що не говоритиму. На канал має прийти новий менеджмент. Відповідні переговори вже ведемо. Незабаром на 30-й частоті з’являться нові імена, нові обличчя. Це має бути енергійний, задерикуватий, цікавий і пізнавальний телеканал. Змінитися має все. І дизайн також. Бо сьогодні ТРК “Київ”, чесно кажучи, справляє гнітюче враження. Я повністю відповідаю за все, що відбуватиметься з каналом і на каналі. Грати на ньому другорядну роль я ніколи не погодився б.  
 — Вас знають не тільки як тележурналіста, ведучого, а й як автора багатьох документальних фільмів. Певно, робитимете певний акцент на документалістиці, чи не так? Зніматимете власні проекти для “Києва”?  

Так, маю проекти, які я не віддав нікому ні в Україні, ні в Росії. Сподіваюся, що зможу тепер їх реалізувати. Як ви знаєте, 2004 року я прийшов на посаду генерального продюсера на канал СТБ. Він тоді посідав 7 місце в Україні за часткою охоплення телеаудиторії. Я поставив завдання через рік вийти на четверте місце і почати знімати свої стрічки. Перший задум я встиг здійснити, а на другий забракло часу. Ми перезапустили СТБ, він отримав новий дизайн, нові ідеї. Зокрема я не побоявся ставити у вечірній прайм-тайм документальні фільми. Якщо вже про них заговорили.  

Де ви працювали останнім часом?  

Я співробітничаю з “5 каналом” Санкт-Петербурга. Маю контракт на створення документального циклу про відомих усім особистостей. Скажімо, одна з серій має назву “Трагедія Стаханова”. Я є продюсером студії “Смак” Андрія Макаревича і запустив серіал “Гаишники”. “Смак” викупив права на екранізацію книжки Євгенія Сухова “Вбити Сталіна”, тож маю реалізувати і цей проект. Буде також екранізовано твори Надії Птушкіної. Готую цикл “Культове кіно України”. Під нього відібрано вісім чудових кінокартин, наприклад, “У бій ідуть лише старики”, і ми розповімо, як їх знімали. Три серії з восьми вже готові до показу. Якщо буде можливість, то й інші продемонструємо, навіть створюватимемо на базі ТРК “Київ”.  

Довідка “Хрещатика” 

Дмитро Харитонов — тележурналіст і медіа-менеджер, який працював на телеканалах ТЕТ, “1+1”, “Інтер”, був генеральним продюсером СТБ. Автор трьох книг, понад п’ятдесяти документальних фільмів, багато з яких відзначено на престижних міжнародних кінофестивалях. Їх показували телеканали НТВ, РТР, “Інтер”, “1+1” та інші. Володар національної премії “Телетріумф”, продюсер студії “Смак”.  

Валерій Новосвітній, “Хрещатик”

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Хрещатик»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4977
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду