«Что это было»? Звичайний шовінізм

«Что это было»? Звичайний шовінізм

26 Березня 2013
18700
26 Березня 2013
12:03

«Что это было»? Звичайний шовінізм

18700
«Что это было»? Звичайний шовінізм
«Что это было»? Звичайний шовінізм

Ось фрагмент з інтерв'ю Познера газеті «Сегодня» у день,коли він став «Людиною року» в Україні.

 

«- Кто для вас украинцы?

- Когда я делал фильм об Италии, в Неаполе у меня было интервью с мафиози. Я спросил у него: "Вы когда-нибудь убивали?". Он ответил: "Следующий вопрос". Я решил, что он меня не понял. Я повторил. Он пристально посмотрел на меня и сказал: "Следующий вопрос!". Вот и я также не могу ответить на ваш вопрос. Я очень плохо знаю Украину, я не жил среди украинцев. Я только знаю – пусть это и не вызовет большой любви ко мне, – что в сталинских лагерях было много украинцев. Среди надзирателей. Говорит ли это о чем-то? Не знаю. Поете вы много и замечательно, едите вкусно. Но я не совсем понимаю вашу ситуацию с языком: вот сегодня меня в гостинице, где я живу, официантка на русском спросила: "Вам меню на английском или на украинском? На русском у нас нет". Что это было?».

 

А тепер запитання: Що це? Незнання історії? Патологічна ксенофобія? Чому журналіст мовчки з цим погоджується, а редактор мовчки ставить в номер? Чому у той же день, в суботу, коли вийшло це інтерв'ю його визнають «Людиною року» в Україні і ніхто з учасників церемонії не протестує і не робить зауваження? Засуджуючи расизм чи антисемітизм, ми не можемо залишатися байдужими до антиукраїнських висловів,тим більше-в Україні та ще й нагороджувати носіїв антиукраїнської ксенофобії.

 

Микола Княжицький, «Українська правда. Блоги»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Княжицький, «Українська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18700
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
валерий
4211 дн. тому
Познер сказал честно то, что думает, потому что демократия предполагает свободу слова. А пан Княжицкий очень хотел бы, чтобы он соврал и сказал так, как некогда сказал Ельцин: "Я каждое утро просыпаюсь и думаю: а что я сделал для Украины?"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду