НЕК виявила порушення щодо реклами алкогольних напоїв на п'яти радіостанціях

13 Березня 2013
6666
13 Березня 2013
14:29

НЕК виявила порушення щодо реклами алкогольних напоїв на п'яти радіостанціях

6666
Держспоживінспекція і Нацрада не допомагають НЕК вирішити проблему
НЕК виявила порушення щодо реклами алкогольних напоїв на п'яти радіостанціях

Експертами Національної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) проаналізовано ефірну трансляцію радіостанцій «Русское Радио», «Хіт FМ», «Ретро FМ», «Авторадіо», «Люкс ФМ» щодо її відповідності чинному законодавству у сфері захисту суспільної моралі. На всіх цих радіостанціях НЕК виявила порушення щодо реклами алкогольних напоїв, стосовно яких направила відповідні листи голові Держспоживінспекції України з питань захисту прав споживачів та голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться на сайті Комісії.

 

Обидва органи, за твердженням НЕК, практично усунулися від вирішення цього питання. «Нацрада по суті спрямувала Нацкомісію до Держспоживінспекції України, яка, в свою чергу - до Держспоживінспекції у м. Києві. В листі останньої вказано, що питання не може бути розглянуте, оскільки в листі Національної комісії "... відсутня інформація щодо найменування та фактичного місцезнаходження суб'єкта господарської діяльності - розповсюджувача реклами...", і що до компетенції Інспекції не входять повноваження щодо здійснення розшуково-оперативної діяльності», - повідомляє НЕК.

 

«А поки "Іван киває на Петра, Петро киває на Івана", реклама алкоголю на радіо робить свою справу, адже, за даними ВООЗ, серед досліджених міжнародними експертами 41 країни світу українські підлітки посідають перше місце в рейтингу споживання алкоголю серед дітей і молоді», - зауважує Національна експертна комісія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду