АППК звернулася в Держкомтелерадіо з пропозицією змінити методику розрахунку ліцензійного збору

12 Березня 2013
3424
12 Березня 2013
13:43

АППК звернулася в Держкомтелерадіо з пропозицією змінити методику розрахунку ліцензійного збору

3424
АППК звернулася в Держкомтелерадіо з пропозицією змінити методику розрахунку ліцензійного збору

Асоціація правовласників і постачальників контенту (АППК) підтримала пропозицію Індустріального телевізійного комітету про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 412 від 13.04.2011г. щодо методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги. Про це повідомляє прес-служба АППК.

 

При формуванні остаточного проекту, АППК запропонувала Держкомтелерадіо звернути увагу на необхідність удосконалення Методики в частині визначення ліцензійного збору для провайдерів програмної послуги, який суттєво впливає на розвиток систем платного ТБ в Україні і прямо обмежує доступ нових суб'єктів господарювання на ринок програмних послуг.

 

Зокрема, АППК наполягає на виключенні з проекту методики уточнення технологій доставки сигналу («IPTV», «ОТТ», «DTH», «Телесело», «МІТРІС», «MMDS» або будь-які інші технології), оскільки чинний Закон України «Про телебачення і радіомовлення» технологічно нейтральний і не містить положень про особливості ліцензування провайдерів в залежності від технології.

 

«Вимогу вказувати  технологію  (доставки сигналу - "ТК") в методиці  містить ознаки корупційної складової регуляторного акта, створює штучні бар'єри для входження на ринок нових учасників і передумови для недобросовісної конкуренції», - коментує звернення АППК в Держкомтелерадіо президент асоціації, народний депутат України Олена Бондаренко.

 

Повний текст звернення АППК до Держкомтелерадіо можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду