Томенко заявив, що чиновники відмивають гроші на підготовці до ювілею Тараса Шевченка

8 Березня 2013
5033
8 Березня 2013
11:41

Томенко заявив, що чиновники відмивають гроші на підготовці до ювілею Тараса Шевченка

5033
Томенко заявив, що чиновники відмивають гроші на підготовці до ювілею Тараса Шевченка

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації  Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що чимало положень державної програми підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка написані «під відмивання державних коштів». Про це він заявив «Радіо Свобода», коментуючи повідомлення про наміри Уряду виділити додаткові кошти на святкування ювілею Кобзаря.

 

За словами Миколи Томенка, за два роки підготовки до святкування ювілею в інтересах бізнесу і окремих чиновників вже було використано щонайменше кілька десятків тисяч гривень. Неефективність виконання попередньої програми депутат пояснює неадекватністю її положень.

 

«Під егідою Шевченка народ заробляє собі гроші. Що, Шевченко і пам'ять про нього постраждає, як під Чернечою горою за бюджетні кошти не буде збудовано готель, ресторан і сауну? Майже на 130 мільйонів гривень тут збудували і вертолітний майданчик, яким користується один Янукович (а кажуть, що зараз і він не користується, бо боїться вертольота). Треба не відмивати кошти, а придумувати абсолютно адекватні речі, які б показали реального, а не забронзовілого радянського Шевченка», - наголошує Микола Томенко.

 

Щодо виділення додаткового фінансування голова Комітету повідомив, що не може назвати жодної нещодавньої ініціативи Уряду, яка б стосувалася виділення додаткових коштів на святкування ювілею Кобзаря. За прогнозами пана Томенка, необхідні кошти для нових Шевченківських проектів, ймовірніше за все, будуть збирати з підприємців або ж відбирати у інших проектів, на які у Мінкульту гроші уже є.


 
Як відомо, міністр культури Леонід Новохатько заявив, що на святкування 200-річчя Тараса Шевченка із бюджету можуть виділити додаткові кошти через те, що попередня програма заходів виявилась неефективною та недостатньою, і було запропоновано низку нових проектів. Такі плани є відповіддю Уряду на критику з боку Президента України Віктора Януковича, якого турбує надто млява підготовка до святкування ювілею Кобзаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду