У день приїзду Януковича до Черкас заблокована робота провідних місцевих сайтів

6 Березня 2013
8171
6 Березня 2013
11:12

У день приїзду Януковича до Черкас заблокована робота провідних місцевих сайтів

8171
У день приїзду Януковича до Черкас заблокована робота провідних місцевих сайтів

Одразу обидва лідируючі черкаські інтернет-видання - «Прочерк» та «Провінція» - не працюють сьогодні в день приїзду на Черкащину президента України Віктора Януковича. Про це повідомляють журналісти видання «Прочерк», підкреслюючи, що сайти не є опозиційними, але такими, що гостро критикують дії нинішньої влади.

 

Проблеми у сайту «Прочерк» з'явилися ще у понеділок, 4 березня, з 12 по 17 годину. Повторно сайт видання перестав працювати у вівторок, 5 березня, увечері. Станом на ранок 6 березня інтернет-видання «Прочерк» взагалі неможливо завантажити.

 

Як  повідомив відповідальний редактор черкаського інтернет-сайту «Прочерк» Назарій Вівчарик, за інформацією програмістів, проблеми виникли через зовнішнє втручання: сайт піддається безперервним DDoS-атакам.

 

«Сьогодні, у день візиту Віктора Януковича до Черкас, ми планували працювати особливо активно. З різних куточків міста нам повідомляють читачі про активність правоохоронців на дорогах. Висвітлення візиту Президента України до Черкас зірване через блокування сайту», - повідомив Назарій Вівчарик.

 

Що ж до іншого регіонального сайту «Провінція», то він також не відкривається. Редактор сайту Віктор Борисов, на прохання прокоментувати ситуацію, зазначив, що точних причин збою в роботі свого сайту поки що не знає.

 

Нагадаємо, що торік обидва черкаські сайти вже піддавались потужним DDoS-атакам. Інтернет-ресурс «Прочерк» був недоступний більше п'яти діб. Інтернет-видання було атаковане одразу після публікації кількох новин з Черкаської обласної колегії за підсумками соціально-економічного розвитку регіону за 9 місяців поточного року. На засіданні, зокрема, голова обласної держадміністрації піддавав нищівній критиці багатьох чиновників. У вересні-жовтні два тижні не працював черкаський сайт «Провінція».

 

Як повідомляє Gazeta.ua, наразі у Черкаський обласний діагностично-консультативний центр близько 10.00 прибула міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. Приїзд президента Віктора Януковича очікують близько 10.30. Перед цим будівлю оглянула міліція з собаками. Також працівники міліції оглянули два реанімобілі, які має подарувати президент обласній лікарні.

 

Поблизу будівлі діагностичного центру на президента чекають представники районних рад області, а також студенти і медики. Біля входу курсантів академії пожежної безпеки вишикували у дві колони. Кожен із них тримає прапор України. На вулиці біля маршрутної зупинки виставили з десяток наметів Партії регіонів.

 

Інше місце, яке має відвідати Янукович у Черкасах - центр надання адміністративних послуг. Туди журналістів не пускають.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8171
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду