Через відмову надати коментар журналісту «Інтера» звільнився конотопський прокурор

22 Лютого 2013
7245
22 Лютого 2013
17:02

Через відмову надати коментар журналісту «Інтера» звільнився конотопський прокурор

7245
Через відмову надати коментар журналісту «Інтера» звільнився конотопський прокурор

Через відмову надати коментар телеканалу «Інтер» звільнився конотопський міжрайонний прокурор Олександр Маслюк. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст «Інтера» Роман Бочкала.

 

Конотопський міжрайонний прокурор відмовився надати коментарі знімальній групі каналу «Інтер», яка готувала сюжет про Сергія Верхогляда, який звинувачується у вбивсті і вже 8 років утримується в СІЗО. Журналіста каналу цікавило, як людина стільки часу може перебувати під слідством.

 

За словами пана Бочкали, після виходу сюжету 20 лютого «Украинец уже 8 лет сидит за решеткой без приговора», йому зателефонували з прес-служби Сумської обласної прокуратури: «Дослівно телефоном мені повідомили наступне: "Прокурор написав рапорт про звільнення з посади і більше в органах прокуратури Сумської області не працює"».

 

Згодом, прокурор Сумської області Руслан Білокінь у сюжеті «Подробностей»  за 21 лютого зазначив: «Я прийняв рішення про притягнення його (Олександра Маслюка) до дисциплінарної відповідальності, але враховуючи поданий ним рапорт про переведення на роботу в іншу область, обмежуся цим».

 

Також, як зазначив, Роман Бочкала, йому подзвонили з прес-служби Генеральної прокуратури і вибачилися за некоректну поведінку конотопського прокурора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7245
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Амнезия
4100 дн. тому
Не прошло и 8 лет, как гениальные украинские журналисты заметили тему. Чем хвалиться,автор? Где вы раньше были?
МАЛАДЦА
4100 дн. тому
Все МАЛАДЦЫ! А человек продолжает сидеть, возможно невыновный. Браво,Бочкала! Себя пропиарил, а главную задачу не выполнил - человеку не помог,в деле не разобрался. Что дальше?
boss
4101 дн. тому
1.ПРесслужба ГПУ вибачилась. 2.Руслан Білоконь прийняв рішення ПРо ПРитягнення , (але не встиг). 3.Олександр Маслюк перевівся в іншу область ,(мабуть з підвищенням). 4.Сергій Верхогляд ПРодовжує сидіти, (чекає переведення в СІЗО за місцем новоі служби О.Маслюка).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду