Малинська райрада вирішила не змінювати статут місцевого видання без згоди трудового колективу

22 Лютого 2013
6081
22 Лютого 2013
15:50

Малинська райрада вирішила не змінювати статут місцевого видання без згоди трудового колективу

6081
Малинська райрада вирішила не змінювати статут  місцевого видання без згоди трудового колективу

Малинська районна рада, яка  мала намір під час сесії змінити статут та підпорядкувати собі газету «Малинькі новини» без згоди  співзасновників - трудового колективу, зняла це питання з порядку денного. Про це «Детектор медіа» повідомили у Національній спілці журналістів України (НСЖУ).

 

Однак головний редактор «Малинських вістей» Іван Вознюк переконаний -  через півроку тиск на редакцію можуть відновити.

 

«Та це вже не вперше! Ми вже не раз вистояли. З Божою допомогою та поміччю київських друзів переможемо. Але ніколи не будемо кланятися. Багато редакторів бояться роздержавлення, бо легше іти з простягнутою рукою до голови ради чи адміністрації і просити ці гроші, аніж самому думати, де їх взяти. Були і в нас нелегкі часи. Не було паперу - ми самі посилали машину аж у Жидачів. Не було грошей - їздив у Київ, просив допомоги в друзів. І знаходили виходи! Треба поставити собі за мету - заробляти самим», - наголосив пан Вознюк.

 

За його словами, на рішення районної ради зняти з порядку денного питання про  видання, вплинула підтримка НСЖУ  та громадськості. Зокрема, юридичну консультацію виданню надавала юрист спілки Тетяна Котюжинська. А голова НСЖУ Олег Наливайко піднімав питання про ситуацією з газетою «Малинські новини» на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та на засіданні  Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

На думку пана Наливайка, зараз починається «тиха приватизація» газет: «Представники місцевої влади тихенько виходять з комунальних видань і засновують власні «бойові листки» або перетворюють комунальні газети у видання комунальних підприємств. Нам треба накласти мораторій на подібні дії і прискорити розгляд закону (про роздержавлення - ТК)».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Малинська районна рада планувала розглянути  питання щодо «Малинських новин» на сесії 20 лютого 2013 року. У проекті рішення ради пропонувалось  змінити назву «Редакція газети «Малинські новини» на «комунальне підприємство "Редакція газети "Малинські новини" Малинської районної ради» та затвердити новий статут підприємства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду