Микола Томенко підтримує колектив УНІАН

19 Лютого 2013
4296
19 Лютого 2013
16:27

Микола Томенко підтримує колектив УНІАН

4296
Микола Томенко підтримує колектив УНІАН

Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявляє, що підтримує вимогу колективу інформаційного агентства УНІАН щодо відставки керівництва. Про це  йдеться у його заяві.

 

Микола Томенко висловив солідарність з вимогою колективу УНІАН, який виступає за своє право працювати відповідно до чинного законодавства України, на принципах об'єктивності, неупередженості та свободи слова.

 

«На жаль, раніше не вистачило спільної позиції журналістської спільноти та активного впливу громадськості, щоб попередити цю історію, коли від нового менеджменту агентства почали з'являтися перші прояви цензури та звільнення працівників. Фактично, те, що зараз робить керівництво УНІАН, є перешкоджанням вільній діяльності журналістів. Тим не менше, сьогодні вкрай важливо захистити тих журналістів, що ще працюють в УНІАНі», - зазначив Микола Томенко.

 

Він стверджує, що звернувся з офіційним листом № 04-35/1787 до Генерального директора цього агентства Вадима Осадчого з проханням роз'яснити ситуацію, що склалася із поширенням цим агентствам неіснуючих заяв народних депутатів. Однак Комітет не лише не отримав офіційної відповіді, а, як повідомили в агентстві УНІАН представникам Секретаріату Комітету, вони навіть нічого не чули про цей лист Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

«Вважаю, що така, м'яко кажучи, неадекватна реакція цього, колись шанованого, інформаційного агентства ще раз підтверджує необхідність того, щоб засновники УНІАНу пішли назустріч колективу та змінили нинішнє керівництво цього агентства», - сказав Микола Томенко.

 

Нагадаємо, що 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.  Недостовірними названо інформацію від імені Сергія Власенка про спроби його отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів». Також 11 лютого народний депутат Олександра Кужель заявила, що новину УНІАН Кужель: «Мене можуть посадити на 10 років» частково сфальсифіковано й додано декілька неправдивих абзаців. Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, їх не було.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», шість редакторів сайту УНІАН зробили спільну заяву, що впевнені: сфальшовані коментарі - це джинса, і відповідальність за це мають нести гендиректор агентства і шеф-редактор. Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відмовився коментувати «Детектор медіа» цю заяву.

 

Також Незалежна медіа-профспілка України у зв'язку з цими подіями заявила, що призначене кілька місяців тому керівництво інформаційного агентства УНІАН, має піти у відставку.

 

Колектив УНІАН у свою чергу оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи «1+1» Олександра Ткаченка, у якому також закликає з метою зберегти репутацію УНІАН відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент.

 

Бойкот новинам інформаційного агентства УНІАН оголосили «Дзеркало Тижня», «Українська правда» і ТВі.

 

20 лютого в УНІАН пройдуть збори колективу, на яких розглядатиметься питання створення редакційної ради і можливості оголошення страйку. Про це повідомляється у заяві колективу УНІАН.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду