Сергій Нагорянський: За два тижні ніхто не ставитиме питання про «чорні стрічки» у Кабміні

19 Лютого 2013
5654
19 Лютого 2013
11:27

Сергій Нагорянський: За два тижні ніхто не ставитиме питання про «чорні стрічки» у Кабміні

5654
22 лютого прем’єр-міністр проведе нараду щодо поліпшення комунікації урядовців з журналістами
Сергій Нагорянський: За два тижні ніхто не ставитиме питання про «чорні стрічки» у Кабміні

Уже за два тижні ніхто не ставитиме питання про «чорні стрічки» у Кабміні. Про це сказав Директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Нагорянський 18 лютого під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в межах «Відкритої розмови».

 

Нагадаємо, учасники міжвідомчої групи вже не вперше обговорюють питання поліпшення умов роботи представників засобів масової інформації під час засідань Кабінету Міністрів України. Як писала «Детектор медіа», вивчалося це питання і під час робочої зустрічі, яка відбулася 28 січня за ініціативи «Відкритої розмови». На цій зустрічі представники ЗМІ та професійних об'єднань виступили проти встановлення у Кабінеті Міністрів «чорної стрічки», яка унеможливлює вільний доступ журналістів до міністрів та оперативне отримання коментарів на засіданнях уряду.

 

«Залишаться ті "чорні стрічки" чи ні? Я думаю, що ми їх маємо позбутися. Загалом, йшлося не про стрічки, а про впорядкування нашої роботи. Я доповів прем'єр-міністру України про висновки та основні вимоги. Ми запропонували зустріч разом з прес-секретарями міністрів, міністрами, їхніми заступниками, які опікуються інформаційною діяльністю. Така зустріч під головуванням прем'єр-міністра України запланована на п'ятницю», - повідомив Нагорянський.

 

Він додав, що у проекті рішення за підсумками цієї наради запропоновано поновити спілкування преси з міністрами по завершенню засідань Кабінету Міністрів. Директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату КМУ запросив представників журналістських організацій на окрему розмову, яка відбудеться за підсумками наради в уряді.

 

Нагадаємо, вперше питання чорних стрічок обговорювалося на Міжвідомчій робочій групі ще наприкінці 2011 року. У Кабміні запевняли, що подумають над створенням мікс-зони для спілкування журналістів з урядовцями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5654
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду