«Капитал» вийде в лютому-березні, його інтернет-версія – у квітні. Логотип FT буде на обкладинці

18 Лютого 2013
7811
18 Лютого 2013
16:26

«Капитал» вийде в лютому-березні, його інтернет-версія – у квітні. Логотип FT буде на обкладинці

7811
Частина контенту на сайті буде платною
«Капитал» вийде в лютому-березні, його інтернет-версія – у квітні. Логотип FT буде на обкладинці

Вихід першого числа щоденної ділової газети «Капитал» заплановано на кінець лютого - початок березня. Про це повідомив Ілля Чудновський, директор ТОВ «Ділова преса країни», що є засновником і видавцем нової газети, відповідаючи на запитання «Детектор медіа».

 

«Капитал» володіє ліцензією на ексклюзивну публікацію певної кількості контенту британської ділової газети Financial Times на території України, уточнив пан Чудновський. Логотип FT також буде присутнім на обкладинці видання.

 

Тестові примірники, за словами директора, редакція верстає із середини січня. Також було віддруковано кілька пробних примірників у типографії.

 

Видання буде поширюватися як через продаж у роздрібних мережах, так і через передплату. Нагадаємо, «Капитал» виходитиме щоденно на 16 шпальтах.

 

На кінець квітня заплановано запуск інтернет-версії «Капитала». «На сайті будуть з'являтися як статті з газети, так і ексклюзивний контент. Деяка частина контенту буде доступною тільки передплатникам», - повідомив пан Чудновський. Як писала «Детектор медіа», ТОВ «Ділова преса країни» вже є власником домену capital.ua, однак інтернет-проект із цим доменним іменем поки не функціонує.

 

Головним редактором «Капитала» став російський журналіст Олексій Непомнящий, його заступниками - Олександр Виноградов (колишній перший заступник головного редактора газети «Коммерсантъ. Украина») та Олександр Бердинських (екс-головний редактор газети «Экономические известия»). За словами пана Чудновського, штат редакції наразі укомплектовано не повністю, «однак деяку кількість людей уже успішно залучено в роботу над проектом».

 

На запитання про інвесторів проекту пан Чудновський відповів, що «та неймовірна кількість обговорень, яка ведеться в ЗМІ на цю тему, забезпечила нам стільки безкоштовного піару, що розповідати все зараз було б необачно з нашого боку». «Скажемо лише, що правильна версія поки не висувалася», - додав він.

 

Нагадаємо, «Ділова газета "Капітал"» («Деловая газета "Капитал"») була зареєстрована Державною реєстраційною службою України 29 жовтня 2012 року. Її видавець - ТОВ «Ділова преса країни», яке очолює Ілля Чудновський. Висуваються припущення, що інвестором проекту є перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду