Як журналіст може бути для одного каналу на лікарняному й виходити в ефір на іншому?

14 Лютого 2013
16422
14 Лютого 2013
08:35

Як журналіст може бути для одного каналу на лікарняному й виходити в ефір на іншому?

16422
Як журналіст може бути для одного каналу на лікарняному й виходити в ефір на іншому?

Осман Пашаєв, журналіст, якого рішенням суду поновили на посаді спеціального кореспондента телеканалу СТБ, зараз на лікарняному через те, що нездужає з 5 лютого.

6 лютого в прямому ефірі телеканалу «АТR» під плашкою «LIVE» виходить в програмі, де Осман Пашаєв є ведучим.

Спершу подумала, що, може, це в записі (навіть деякі новини задля динаміки страждають тим, що роблять псевдовключення, коли за вікном вже темно, а журналіст «спілкується» з студією й на відео видно, що ще денна пора).

Але вчора 13 лютого Осман Пашаєв знову вів програму під плашкою «LIVE» у студії кримського «АTR», у той час, як у Києві вcі досі думають, що він на лікарняному.

Після розмови з Васві Абдураїмовим (член Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України), який був, гостем студії 6 лютого, стало зрозуміло, що телеканал «АTR» своїх глядачів не обманює.

Пан Абдураїмов підтвердив, що програма виходить не в записі й він дійсно провів час у студії в прямому ефірі з Османом Пашаєвим.

Коли людина на лікарняному, то за перші 5 днів їй сплачує роботодавець, а далі - витрати несе державний фонд страхування.

Якщо Осман Пашаєв дійсно хворіє, то з 6 дня лікарняного він вже отримує кошти з державного фонду соціального страхування.

Якось Наталія Соколенко робила сюжет про те, як в столиці можна оформити липові лікарняні.

 



Пашаєву лікарняний виписаний 5 числа в Києві, а наступного дня, виходить, Осман Пашаєв перебуває вже в Сімферополі й веде там прямий ефір.

Журналісти не можуть писати й критикувати владу за незаконні дії, коли влада живиться незаконно бюджетними коштами, й самі чинити так само. Чим ми тоді будемо кращі за тих, кого щодня критикуємо?

До лікарняного Осман Пашаєв виглядав на шпальтах ЗМІ людиною, яка обстоює своє право, яке, на його переконання, порушив канал. Він відсудив на той час близько 300 тисяч гривень в телеканалу СТБ.

Людина завжди має можливість обирати той шлях,я яким вона йде й саме вибір характеризує природу вчинків людини.

Якщо ж лікарняний вже закритий, то тоді чому працівника немає на робочому місці? Осман Пашаєв витратив не один рік, щоб виграти в суді й поновитися на посаді журналіста СТБ.

Був не один випадок, коли журналісти йшли з каналів через незгоду з інформаційною політикою. Вони висловлювались проти інформаційної політики й, як правило, не вимагали нічого натоміть. Це була їхній громадянський спротив і їхня позиція.

Пашаєв після років боротьби домігся свого, але чи поновлення на СТБ для Османа є кінцевою метою?

Протягом цього тижня щодо ситуації, яка склалася, ми спілкувались не з одним журналістом, й колеги, практично, одностайні в тому, що історія з виходами в ефір на одному каналі й отримання грошей за лікарняний на іншому, зокрема з фонду соцстраху держави, є неприйнятною й перебуває поза правовим полем.

 

Ірина Федорів, «Блоги. Українська правда»

Фото - «Блоги. Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16422
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду