Льовочкін буде нести відповідальність за зміни у редакційній політиці «Інтера» - «Репортери без кордонів»

14 Лютого 2013
5630
14 Лютого 2013
10:56

Льовочкін буде нести відповідальність за зміни у редакційній політиці «Інтера» - «Репортери без кордонів»

5630
Льовочкін буде нести відповідальність за зміни у редакційній політиці «Інтера» - «Репортери без кордонів»

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» занепокоєна повідомленнями про те, що глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін придбав 20% акцій Inter Media Group, компанії, яка володіє  каналом «Інтер». Про це йдеться у їх заяві.

 

«Придбання Льовочкіним частки в Inter Media Group означає, що одним із власників найпопулярнішого телеканалу України є одна з найбільш високопоставлених фігур у владі, і це є очевидним конфліктом інтересів», - заявляють «Репортери без кордонів».

 

На думку організації,  упродовж останніх місяців телеканал «Інтер» доклав значних зусиль, щоб побудувати більш незалежну редакційну політику, тому «Репортери без кордонів» обіцяють стежити, як канал дотримуватиметься її надалі. «Ми вважаємо, що голова президентської адміністрації буде нести відповідальність за будь-які радикальні зміни в у редакційній політиці телеканалу "Інтер"», - йдеться у заяві.

 

«Телеканал "Інтер", заснований у 1996 році, на сьогодні є одним з провідних телеканалів країни. Довгий час він розглядався як прихильник нинішньої влади, але його редакційна політика раптово змінилася після спірних парламентських виборів у жовтні минулого року. Його новини стали подавати більше різних нюансів. Різні політичні сили почали отримувати справедливий розподіл ефірного часу. У цьому році на телеканалі було запущене нове політичне ток-шоу "Справделивість", особливістю якого став прямий і відвертий стиль ведучої Ганни Безулик», - додають «Репортери без кордонів» і  нагадують, що у 2013 році, Україна посіла сто двадцять шосте місце з 179 країн у Всесвітньому Рейтингу Свободи Слова  організації.

 

1 лютого було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited.Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду