ICTV сплачує роялті Українському агентству з авторських і суміжних справ

13 Лютого 2013
6614
13 Лютого 2013
16:13

ICTV сплачує роялті Українському агентству з авторських і суміжних справ

6614
Телеканали сподіваються на законне вирішення конфліктної ситуації між асоціацією «АРМА-Україна» і кабельними провайдерами
ICTV сплачує роялті Українському агентству з авторських і суміжних справ

Телеканал ICTV сплачує роялті за використання об'єктів права інтелектуальної власності третіх осіб Українському агентству з авторських і суміжних прав. По це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі каналу, коментуючи ситуацію з конфліктом між організацією колективного управління правами «АРМА-Україна» та провайдерами кабельного телебачення.

 

«Ми сподіваємося, що її (цю ситуацію. - ТК) буде вирішено в установленому законом порядку», - додали в прес-службі

 

У прес-службі каналу «1+1» вважають некоректним наразі коментувати ситуацію. «Ми можемо коментувати вже за результатами. Питання має бути вирішено компетентними органами згідно з положеннями законодавства», - зауважили в прес-службі.

 

Водночас «1+1» готовий за необхідності надати необхідну інформацію в процесі вирішення питання відповідним структурам.

 

Нагадаємо, «АРМА-Україна» ініціювала кримінальне провадження щодо шістьох провайдерів за несплату роялті за ретрансляцію художніх фільмів на телеканалах «1+1» та ICTV. Самі провайдери вважають, що сплачувати роялті за трансляцію в кабельних мережах мають мовники, а не ретранслятори. Вони припускають, що «1+1» та ICTV усі необхідні відрахування сплачують, а «АРМА-Україна» вимагає подвійної сплати.

 

До телеканалів «1+1» та ICTV звернулася Асоціація правовласників і постачальників контенту із запитом, щоб підтвердити оплату прав за ретрансляцію фільмів у кабельних мережах. «Правовласники повинні отримувати справедливу винагороду за свою творчість. Однак провайдери не зобов'язані двічі оплачувати за одне і теж», - говорить президент АППК, народний депутат Олена Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6614
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Gorisont
4107 дн. тому
Я так розумію це тут намагаються правду з"ясувати? То погляньте у вікно, бачите вежі - то ретранслятори, усе наземне мовлення через них здійснюється. Наразі цифрове мовлення ретранслюється компанією Зенобуд. То панове шукачі пригод подайте до суду на: 1) Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення ( За здійснення ретрансляцій) 2) Компанію Зенобуд ( За здійснення ретрансляцій) Це саме стосується й шановних коментарторів roman "Погодьтесь, що ці телеканали також ретнранслюються.." та Copyright "Куди дивлять ваші юристи? яке одне і теж? телеканал здійснює публічне сповіщення, провайдер же здійснює ретрансляцію! це ж різні способи використання авторських прав! ..." Тобто за ретрансляцію треба платити за вашою логікою, завважте не за мовлення а за технічну ретрансляцію. Тобто згідно угоди Зенобуд бере з мовника певну суму коштів, і доволі значну, надалі ця сумма за вашою логікою має збільшитись на виплату єфимерних авторських прав! Завважте тих що канал вже сплатив! Панове це не пошук правди,це пошук шпаринок для паплюження законів! Це рекет! Панове хто ви?!
Аська
4111 дн. тому
Ну и правда, сколько можно делать из провайдеров бедных овечек? И вот эта фраза: "они считают..." Да сколько можно? закон один для всех. Провайдеры не смогли выиграть суд у Кабинета Министров относительно их включения в перечень лиц, использующих фонограммы, видеограммы, нет ни одного судебного решения, принятого в их пользу по этим вопросам. А они до сих пор, что-то считают. Хватит считать, пора платить! Удивляет Елена Бондаренко, как всегда, и ее фраза: "нам с вами не по пути", что в переводе означает: "Законная хозяйственная деятельность - это не наш путь!" Т.е. человек, который принимет законы, говорит "законы нафиг!"
лодлрол
4111 дн. тому
Интересно и почему бы это авторам и авторским ОКУ отказыватся от авторского вознаграждения, которое ДОЛЖНЫ выплачивать ретрянсляторы, независимо от того, выплачено оно телеканалом или нет???????7
roman
4112 дн. тому
Скільки ж треба бути робити запитів Асоціації правовласників і постачальників контенту для того, щоб отримати інформацію від ВСІХ телеканалів, зокрема: 10 лютого 2013 року на телеканалі "Ретро" о 19.55 відбувалась трансляцція фільму "Оскар" (Каталог "АРМА") 10 лютого 2013 року на телеканалі "К1" о 20.00 відбулась трансляція фільму "Смокінг" (того ж самого,що був на ICTV) 10 лютого 2013 року на телеканалі TV 1000 ACTION ("Віасат") відбулась трансляція фільму "Пир" (Каталог "АРМА"). До речі, щоб уникнути зайвих некомпетентних та "піаристих" коментів, повідомляємо, що "Віасат" офіційно заявив, що він "НЕ БЕРЕ НА СЕБЕ ОБОВЯЗКИ З ВИПЛАТИ ВИНАГОРОДИ СУБЄКТАМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ". Погодьтесь, що ці телеканали також ретнранслюються багатьма провайдерами програмної послуги (кабельними операторами).Невже Ви не розумієте - атворське право ДІЄ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО ДЕ ВОНО ВИКОРИСТАНО - ЧИ ЦЕ УПП ЧИ ЦЕ ІНШІ ТЕЛЕКАНАЛИ. Телеканали «1+1» та ICTV лише невеличкий з багатьох прикладів. І до речі, гіпотетично можна уявити, що авторські ОКУ та й самі автори погодяться, що провайдери можуть не платити, оскільки виплати роялті їм в договорах гарантували деякі телеканали. Авторам всьоднак звідки отримувати винагороду. АЛЕ ТОДІ ШАНОВНІ ПРЕДСТАВНИКИ АППК ПОКАЖІТЬ РАЗОМ ІЗ ДИСТРИБЮТОРАМИ ТЕЛЕКАНАЛІВ ВИПЛАЧЕНУ ВИНАГОРОДУ АТВОРАМ ІЗ ЗІБРАНИХ КОШТІВ ВІД ПРОВАЙДЕРІВ З 2003 РОКУ. ТОДІ ПИТАННЯ ВЗАГАЛІ НЕ ВИНИКАТИМЕ!!!!! Останнє те, що Українському агенству з атворскьих і суміжних прав сплачують винагороду за використання музичних творів для КОМПОЗИТОРІВ ТА ПОЕТІВ. В свою чергу, аудіовізуальних авторів представляє Всеукраїнська громадська організація "Сінема" (що входить до Асоціації "АРМА-Україна") і вона представляє 5 категорій авторів аудіовізуальних творів,передбачених статтею 17 Закону України "Про авторське право і суміжні права". Прохання - НЕ ЗАЙМАЙТЕСЬ НЕПОТРІБНИМ ДЛЯ ПОБУДОВИ ЦИВІЛІЗОВАНОЇ КРАЇНИ САМОПІАРОМ ПІД ЛИЧИНОЮ ЗАХИСТУ ПРОВАЙДЕРІВ!!!
Copyright
4112 дн. тому
1. "1+1" відмовився коментувати ситуацію! Звичайно ж відмовився, як можна публічно сказати про відсутність договору з ДП УААСП на право публічного сповіщення творів, тим самим визнати своє ПІРАТСТВО! 2. Двівчі сплачувати за одне і теж! Люди схаменіться! Куди дивлять ваші юристи? яке одне і теж? телеканал здійснює публічне сповіщення, провайдер же здійснює ретрансляцію! це ж різні способи використання авторських прав! Та й чому це ви, провайдери, використовуючи в своїй господарській діяльності обєкти авторського права, при цьому отримуючи колосальні прибутки з абонплати від своїх користувачів не повинні сплачувати авторам/правовласникам роялті? з яких це пір? невже творіці повинні працювати задарма? 3. А як же рішення УААСП проти ТОВ "Рікона"? http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/16948624
ОКУ
4112 дн. тому
нда
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду