У Харкові обшукали офіс «Волі» та вилучили документи і комп’ютери

13 Лютого 2013
4606
13 Лютого 2013
10:50

У Харкові обшукали офіс «Волі» та вилучили документи і комп’ютери

4606
Слідчі дії проводилися в межах кримінального провадження «за фактами підробки документів щодо надання послуг по встановленню обладнання»
У Харкові обшукали офіс «Волі» та вилучили документи і комп’ютери

У харківському офісі компанії «Воля» 12 лютого було проведено обшуки і вилучення документів. Про це у повідомила «ЛігаБізнесІнформ» з посиланням на прес-службу компанії «Воля».

 

12 лютого близько 12:00 11 осіб у міліцейській формі на чолі із заступником начальника головного управління по боротьбі з кіберзлочинністю головного управління МВС у Харківській області Дмитром Карпізіним, пред'явивши посвідчення, увійшли на територію ТОВ «Телесвіт» («Воля»), розташованого за адресою Харків, Клапцова, 50.

 

Пред'явивши постанову про обшук компанії «Харківські телекомунікаційні системи» (ХТС), міліція почала вилучати всю документацію, опечатувати робочі комп'ютери і сервери, контролюючі безперебійність надання послуг телебачення та інтернету, говорять у компанії. Пояснення про те, що ця техніка та документація належать іншій юридичній особі (компанії «Телесвіт», яка підконтрольна компанії «Воля») і не стосується до зазначених у постанові фактів, перевіряючих не зупинила.

 

Як повідомили у «Волі», офіційною причиною обшуку правоохоронці назвали кримінальну справу за фактом підробки підпису на договорі ХТС із фізичною особою Шалігіним С.Ю. Обшук проводили з метою «виявлення оригіналу договору, подібних договорів та обладнання для їх виготовлення».

 

При цьому на пропозицію співробітників ХТС надати оригінал договору, представники органів відповіли відмовою, стверджують у «Волі». У міліції вказали, що договору недостатньо і їхньою метою є вилучення всіх комп'ютерів. Незважаючи на заперечення працівників компанії «Телесвіт», що не мають відношення до даної постанови, за даними прес-служби «Волі», вилучення було зроблено.

 

«Результатом цих дій є те, що половина мешканців Харкова може лишитися без послуг телебачення й інтернету», - заявили у «Волі».

 

«Ми здивовані і стурбовані цими подіями. Звичайно, ми вважаємо, що вказані дії свідчать про спробу тиску на компанію. І дуже розраховуємо, що з боку керівного складу МВС будуть зроблені всі необхідні дії з припинення цих неправомірних дій», - кажуть у прес-службі провайдера.

 

У Головному управлінні МВС у Харківській області водночас заявили, що 12 лютого працівниками Управлінням по боротьбі з кіберзлочинністю проводилися слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за фактами підробки документів щодо надання однією з телекомунікаційних структур міста Харкова послуг по встановленню обладнання. І ці заходи санкціоновані ухвалою Дзержинського районного суду та здійснюються виключно в рамках закону.

 

Народний депутат («Батьківщина»), член Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook написав, що має підозру, «що Кернес хоче витіснити "Волю" з Харкова, щоб через підконтрольний "Тріолан" отримувати нал і повністю контролювати інформпростір міста».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду