Страйкарі звільняються із «Чорноморки»

11 Лютого 2013
5670
11 Лютого 2013
20:38

Страйкарі звільняються із «Чорноморки»

5670
Оголосили про припинення страйку і написали заяви про звільнення за власним бажанням
Страйкарі звільняються із «Чорноморки»

Сьогодні, 11 лютого, частина співробітників Чорноморської телерадіокомпанії в Криму припинили страйк, оголошений 7 лютого, і написала заяви про звільнення за власним бажанням. Про повідомив на своїй сторінці у Facebook один зі страйкарів, ведучий «Чорноморки» Володимир Андронакі.

 

За його словами, «пішли майже всі "новини", пару операторів, ну й нас, з інших відділів пару осіб». Як повідомив УНІАН пан Андронакі, всього сьогодні написали заяви 7 осіб.

 

У коментарях він уточнив, що його звільнено за власним бажанням, стаття 38 Кодексу законів про працю, хоча в заяві він написав, що просить звільнити у зв'язку з невиконанням роботодавцем вимог законодавства щодо оплати праці (ч. 3 ст. 38 КЗпП).

 

Пан Андронакі також оприлюднив прес-реліз, який завтра, 12 лютого, колишні співробітники «Чорноморки» розповсюдять на прес-конференції.

 

За словами страйкарів, уже 8 лютого керівництво телеканалу розпочало проти них «репресії». «П'ятьох журналістів, які працювали за трудовою угодою, буквально вигнали з території телекомпанії. Телеведучому визначили робочий кабінет на іншому кінці Сімферополя. На інших посипалися погрози і догани», - йдеться в прес-релізі.

 

Навіть у таких умовах було можливим продовжувати страйк і вимагати погашення заборгованості по зарплаті, однак це вимагало б повного занурення в затяжну юридичну тяганину, апелювання до суду й органів нагляду за дотриманням законів, фінансових витратах і здоров'я. «Страйкувати далі - це виявитися пійманими на юридичних уловках, зрештою, бути звільненими з формальних причин», - йдеться в прес-релізі.

 

Тому учасники страйку заявили про його припинення. «Але залишатися на ЧТРК ми теж не маємо наміру, тому що абсолютно не довіряємо адміністрації телеканалу і його власникам», - заявляють вони.

 

За словами страйкарів, за час конфлікту з керівництвом Чорноморської ТРК більшості співробітників, які звільнилися в попередні роки, була сплачена частина боргу. «За останні три тижні було погашено заборгованість за жовтень і частково за листопад 2012 року», - стверджують вони.

 

За даними екс-працівників, прокуратура та МВС продовжують розбиратися у фінансових проблемах телерадіокомпанії.

 

Як писала «Детектор медіа», 7 лютого частина співробітників Чорноморської ТРК оголосила страйк. Причина страйку - борги по зарплаті, які, за даними колективу, становлять чотири місяці, за словами керівництва -два місяці.

 

Засновник Чорноморської ТРК, народний депутат («Батьківщина») Андрій Сенченко в коментарі «Детектор медіа» стверджував, що конфлікт підбурювала одна людина - ведучий Володимир Андронакі, якого «в грудні спіймали на крадіжці (з використанням обладнання в робочий час неодноразово робив "халтуру")». «Я знаю, що активність пана Андронакі фінансують наші політичні опоненти, які давно борються з "Чорноморкою". У них одна мета - її закрити», - заявив пан Сенченко. Він додав, що з кожним співробітником тривали персональні переговори, а в лютому всім пообіцяли вчасно виплатити зарплату.

 

Нагадаємо, що фінансові проблеми і заборгованість по зарплаті існують у Чорноморській ТРК протягом останніх двох років. 20 березня 2012 року вперше за 17 років існування «Чорноморки» внаслідок страйку співробітників в ефір не вийшов випуск новин. Унаслідок переговорів було досягнуто компромісу - співробітникам телекомпанії виплатили 70% зарплати за лютий, після чого вони вийшли на роботу. Але проблеми продовжилися. Влітку в телекомпанії відбулися масові скорочення.

 

На думку голови Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимира Притули, соціальний конфлікт у Чорноморській ТРК має політичне підґрунтя і є наслідком дій влади щодо знищення економічної бази опозиційних політиків у Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду