У «Батьківщині» назвали сфальсифікованими заяви Кужель і Власенка на сайті УНІАН

11 Лютого 2013
8827
11 Лютого 2013
20:06

У «Батьківщині» назвали сфальсифікованими заяви Кужель і Власенка на сайті УНІАН

8827
Керівництво УНІАН ситуації не коментує
У «Батьківщині» назвали сфальсифікованими заяви Кужель і Власенка на сайті УНІАН

ВО «Батьківщина» заявила про те, що сайт УНІАН сьогодні, 11 лютого, розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка. Після цього із сайту УНІАН повідомлення спершу було видалено, однак згодом відновлено. Генеральний директор агенції Вадим Осадчий ситуації не коментує.

 

У «Батьківщині» назвали сфальсифікованою інформацію, подану від імені Сергія Власенка, про спроби отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів». «Підозрюючи, що ця інформація могла виявитися неправдою або перекручуванням слів, прес-служба "Батьківщини" протягом цілого дня намагалася додзвонитися до Сергія, щоб отримати підтвердження. Утім, його телефон перебував і досі перебуває поза зоною досяжності, оскільки Власенко цілий день знаходиться в харківській лікарні на зустрічі з Юлією Тимошенко», - повідомили в прес-службі.

 

Сфальсифікованою назвали й другу інформацію, що з'явилася на сайті УНІАН о 18.07 з посиланням на Сергія Власенка, в якій він нібито спростовує попередню новину в частині місця служби осіб, що стежать за ним. «З огляду на те, що додзвонитися до Сергія було неможливо упродовж цілого дня, абсолютно очевидним є той факт, що зазначена новина є вигаданою від першої до останньої літери», - заявили в прес-службі.

 

Також 11 лютого народний депутат Олександра Кужель заявила, що новину УНІАН «Кужель: "Мене можуть посадити на 10 років"» частково сфальсифіковано. «Частину заяви, поданої від мого імені було взято з моєї особистої сторінки у мережі Facebook (публікація від 9 лютого), і вона дійсно відповідає моєму погляду на події, що відбуваються», - зазначила пані Кужель.

 

Однак кілька абзаців новини вона назвала «фальсифікацією, поданою від мого імені». «Зокрема, я не позиціонувала себе "найбільш видатним і підтримуваним лідером опозиції", рівно як не є автором інших інсинуацій у вигляді "вони просто не знають, наскільки мене підтримують люди і переживають за мене". Також неправдивими є і заяви, подані від мого імені про наявність "крота" у лавах опозиції, який начебто «зливає» інформацію, з якої "ліплять кримінальну справу"», - стверджує пані Кужель.

 

Пані Кужель попросила розмістити на сайті УНІАН спростування і висловила сподівання, що прізвища осіб, причетних до публікації, за її словами, фальшивки, а також імена замовників провокації будуть оприлюднені УНІАН після належного службового розслідування.

 

Пізніше прес-служба процитувала Власенка: «Я здивований тим, що агенція УНІАН, яка багато років берегла свою репутацію, включилася в інформаційні війни Банкової проти опозиції. Шкода, що агенція зганьбила свою репутацію».

 

Водночас як стало відомо «Українській правді» від журналістів агентства, новина вийшла лише на сайті, і в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, її не було. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8827
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mick
4063 дн. тому
Темники, да, поступают. Но ведут себя разные журналисты по-разному. УНИАН струхнул - и темники втихую снял. Зато Украинская "правда" высоко держит Гонгадзево знамя: как висел темник в разделе "главные новости дня", так себе и висит. А и правда: одно дело - принципиально разоблачать темники, совсем другое - беспринципно их публиковать :) Общественное мнение к пожизненному надобно готовить загодя: "Это не суд и не власть виноваты, просто адвокатишко попался негожий".
Инструктор
4063 дн. тому
А чё удивлятся, темники с банковой поступают)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду